Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nit d'estels aquest dissabte en el primer dels Vespres al castell d’Olèrdola

Es podran observar les Llàgrimes de Sant Llorenç i gaudir de les constel·lacions en viu i en un planetari

dimecres 08 agost 2018

L’estrena dels Vespres al castell d’Olèrdola serà aquest dissabte “estel·lar”.  I és que la primera de les tres activitats programades els dissabtes 11, 18 i 25 d’agost és una atractiva Nit d’estels, amb visita guiada i música.

Tot esperant la pluja d'estels, coneguda com els Perseids o les Llàgrimes de Sant Llorenç, un fenomen que es repeteix anualment entorn de la festivitat de Sant Llorenç (10 d'agost), es podran gaudir de diverses activitats. D'una banda, gràcies a un planetari instal·lat dins el recinte emmurallat, de la mà de l’astrofísica Inés Dibarboure es podrà conèixer la volta celeste mitjançant el taller "Descobrint constel·lacions".

Podrem realitzar també una visita al Pla dels Albats, on veurem l'església preromànica de Santa Maria, recentment excavada i restaurada i les tombes antropomorfes excavades a la roca que l'envolten. En paral·lel podrem passar una estona a la fresca tot escoltant el grup musical KLESMER. Entre passeig, música i constel·lacions es podrà fer un descans i degustar una tassa de xocolata desfeta amb melindros.

Quan es faci fosc podrem posar a prova els coneixements adquirits per observar cel a ull nu i mitjançant un telescopi, resseguint les constel·lacions i veient la pluja d'estels.

Les activitats les organitza el Museu d'Arqueologia de Catalunya, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Olèrdola. L'hora d'inici és a les 19:00h i es preveu que l'activitat tingui una durada de 2'5h. L'activitat està inclosa amb l'entrada al recinte.

 

Document Actions