Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nivell alt de perill d’incendis forestals

Els Agents Rurals indiquen que aquest dimecres i dijous està activat a l’Alt Penedès el Pla Alfa 2. Extremem les precaucions. En cas de veure una columna de fum cal trucar al 112

dimecres 15 juny 2022

 

 

El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pel Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis, davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir. 

Aquestes situacions de perill d’incendis forestals es graduen en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per a cada comarca.

  • Nivell 0, correspon a un nivell baix de perill d’incendi forestal
  • Nivell 1, nivell moderat
  • Nivell 2, nivell alt
  • Nivell 3, nivell extrem de perill d’incendi

L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.

Segons informen els mateixos Agents Rurals tant aquest dimecres 15 com aquest dijous 16 de juny l’Alt Penedès està en nivell Alfa 2.

A partir dels nivells 2 i 3, també l'activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d'emergència per a incendis forestals)

En els nivells alt i extrem (nivells 2 i 3), es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos

La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el mapa d’aquest Pla Alfa en funció del mapa de perill d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi d’aquest risc que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Document Actions