Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

No s'esperen nevades al municipi aquests dies però sí pluges que podrien ser intenses

Des de dissabte s’han registrat a Olèrdola mínimes per sota dels zero graus durant 4 dies
La neu va deixar dissabte imatges com aquesta a Olèrdola
La neu va deixar dissabte imatges com aquesta a Olèrdola

dijous 28 febrer 2013

 

El Servei Meteorològic de Catalunya ha anunciat per les properes hores un episodi de fortes pluges, vent i, segons el punt del territori català, també l’aparició de nou de la neu. Des de l’Estació Meteorològica de Moja, el seu responsable, Javier García-Berro, indica que no s’espera que hi hagin nevades en cotes baixes i pronosticava que els vents de llevant que s’esperen no arribaran a velocitats excepcionals. (àudio)

Després d’un hivern sec, la pluja resulta molt beneficiosa. Les darreres temperatures i la neu tampoc es preveu que tinguin incidència negativa en els arbres que ja havien florit, com els ametllers.(àudio)

Aquest dijous a primera hora del matí les mínimes registrades ja han estat més suaus que en els darrers dies. I és que, des de dissabte a la matinada i fins aquest dimecres, s’havien acumulat temperatures a Olèrdola amb mínimes per sota dels zero graus. Javier García-Berro fa notar que a Daltmar aquests registres són entre dos i tres graus inferiors, però també afegia que aquestes temperatures tampoc surten del comportament d’un hivern habitual. (àudio)

Segons el Servei Meteorològic, amb el pas de les hores les pluges s'estendran a tota la zona litoral i prelitoral. La previsió és de pluges sostingudes, que puntualment poden ser intenses amb tempestes locals. Es podran acumular més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores, especialment a Terres de l'Ebre.
Aquest episodi de pluja es mantindrà fins divendres, quan a partir del migdia s'anirà reduint cap al terç nord-est. Divendres es poden superar també els 100 litres en 24 hores a les comarques de Girona, Osona i el Vallès Oriental.
A banda de les pluges, el temporal de llevant portarà fortes ventades sobretot a cotes altes, i neu, que començarà a cotes mitjanes, al voltant dels 800 metres, als dos extrems, i anirà pujant de cota. Es poden acumular gruixos importants al Pirineu Oriental i més de més de 20 centímetres per sobre els 800 metres.

Escolta l’entrevista a Javier García-Berro, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions