Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Notable increment de l’ús del servei de bibliobús a Olèrdola

La memòria del servei de 2023 recull que a Moja s’incrementaven els préstecs un 68% i a Sant Pere Molanta un 41%

dimarts 09 abril 2024

 

La memòria del Bibliobús El Castellot corresponent a l’any 2023 recull un notable increment d’usos a Olèrdola d’aquest servei de biblioteca itinerant. A Moja s’han incrementat els préstecs un 68% , fins arribar als 2.352. A Sant Pere Molanta l’augment ha estat del 41%.

En el cas de Moja, la memòria indica que “es tracta d’una dada molt positiva perquè es continua fent un gran ús del servei del bibliobús per part del públic familiar, la comunitat educativa i el club de lectura. També han detectat “un augment de l’ús del servei per part del públic adult”.

A Sant Pere Molanta, aquest augment del 41% respecte el 2022, és “la dada de servei més alta dels últims 5 anys. La coordinació del bibliobús amb l’Escola Rossend Montané ha permès arribar a les famílies del municipi, s’han donat d’alta nous usuaris i han augmentat les visites al bibliobús”.

El servei del bibliobús coincideix amb el dia i franja horària del servei de Biblioteca Oberta de l’Escola Circell de Moja i l’Escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. Aquest fet permet dur a terme col·laboracions amb totes dues biblioteques (hores del conte, tallers, exposicions...).També s’organitza un taller BiblioLab a la Biblioteca Oberta de l’Escola Circell i un cop al mes, es proporcionen lots de novel·les al Club de lectura. I és que des del Bibliobús també es dona suport al club de lectura, format per 24 participants inscrits i que es reuneixen al Centre Cívic La Xarxa de Moja el penúltim dijous de cada mes. S’han programat tertúlies literàries amb autors i un espectacle per adults del Catàleg d’Activitats per Adults dels Bibliobusos per a la Festa del Most de Moja,

Des del bibliobús també es destaca  la col·laboració amb l’Ajuntament d’Olèrdola tot valorant  molt positivament la difusió que fa l’Ajuntament del servei de bibliobús a la seva pàgina web.

Olèrdola compta amb 777 persones amb carnet de la biblioteca, que suposa un 20% de la població del municipi.

Document Actions