Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova convocatòria de l’Ajuntament d’Olèrdola per a cedir compostadors domèstics

S’adreça a masies i nuclis on no es fa el "porta a porta" i les sol·licituds es podran presentar fins el 31 de desembre
El mes de març ja es van cedir 12 compostadors
El mes de març ja es van cedir 12 compostadors

dimarts 19 novembre 2013

Amb la doble voluntat de potenciar entre la ciutadania comportaments respectuosos amb el medi ambient i facilitar eines per a fer-los possibles, l’Ajuntament d’Olèrdola ha tornat a obrir una nova convocatòria per a cedir compostadors domèstics. El període de sol·licituds resta obert des d’aquest mes de novembre i fins el 31 de desembre. El propòsit és de distribuir fins a 18 compostadors, que s’afegiran als 12 ja lliurats durant una convocatòria anterior , feta el març passat. Els veïns que disposen de compostadors al seu jardí o pati poden reciclar la fracció orgànica de la brossa i convertir-la en adob de qualitat.

Cristina Badell, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, ens subratlla la continuïtat del projecte després de la positiva experiència obtinguda fins ara.(àudio)

Per a poder optar a un dels compostadors, cal estar empadronat a Olèrdola i viure en una masia o nucli on ara no es faci el sistema de recollida selectiva "porta a porta".(àudio)

Les bases de la convocatòria es poden consultar a la web municipal olerdola.cat. Caldrà fer un pagament únic de 20 euros i es gaudirà d’una subvenció del 15% de la quota establerta en la taxa d’escombreries.

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola, amb el suport de la Mancomunitat de municipis, es fa seguiment puntual de l’ús dels compostadors distribuïts a Olèrdola. La resposta està sent molt satisfactòria i els usuaris es mostren molt contents de poder reaprofitar la matèria i retornar-la al jardí de casa seva en forma d’adob natural de qualitat.(àudio)

Aquests darrers dies, l’Ajuntament ja ha rebut les primeres sol.licituds. Un cop finalitzi el termini d’admissió, després de reis, es farà un taller d’autocompostatge per a explicar a les persones beneficiàries el funcionament dels compostadors domèstics.

Escolta l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

 

Document Actions