Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta convocatòria per contractar persones beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya

Subvencions adreçades a administracions locals i entitats sense ànim de lucre. Les sol·licituds es poden presentar fins el 10 de juny

dijous 27 maig 2021

Aquest dimecres s’ha publicat la convocatòria de contractació laboral en pràctiques de persones joves amb formació, beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil, amb l’objectiu de fomentar la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps.

Es tracta de contractes en pràctiques per treballar en entitats locals i socials arreu del territori.

La bona acceptació del programa ha permès que 5.420 persones joves hagin estat contractades des de 2016 i hagin pogut adquirir aptituds i competències derivades de la pràctica laboral sobre la matèria dels seus estudis.

En aquesta línia, la Garantia Juvenil oferirà en aquesta nova convocatòria 1.495 contractes per a persones joves que tenen titulació universitària, o de cicles formatius, o bé que han obtingut un certificat de professionalitat.

La convocatòria surt amb les mateixes característiques que les anteriors; és a dir, subvencions de 11.000 € a Entitats locals i Entitats Sense ànim de lucre per contractar joves de 16 a 29 anys, inscrits a Garantia Juvenil.

En aquest sentit, per tal de donar oportunitats de primera experiència laboral, en allò que s'han format, al nombre més gran de persones joves possibles, no podran participar en aquesta convocatòria les persones joves que hagin participat en les de l'any 2019 i 2020.

Així mateix, podran ser entitats beneficiàries de les subvencions previstes en aquesta convocatòria:

  • Els ajuntaments de Catalunya,
  • Els consells comarcals de Catalunya,
  • Les entitats sense ànim de lucre constituïdes legalment i amb establiment operatiu a Catalunya.

Un cop resolta la convocatòria, a través de les oficines del SOC s’informarà als joves interessats que compleixin els requisits sobre les places ofertades per part de les entitats beneficiàries.

El procés de selecció de les persones joves participants està previst per al segon semestre d’enguany. Les contractacions s’iniciaran a partir de l’1 de juliol i sempre hauran de finalitzar abans del 29 de març.

Aquest Programa està cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu. Tota la informació la podeu trobar a garantiajuvenil.gencat.cat

Document Actions