Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obrim Olèrdola demana aturar les obres del carril bici Vilafranca-Els Monjos

Consideren que el carril bici té “un punt negre” al seu pas pel Clot de Moja i defensen que cal repensar-ne el traçat

dimecres 05 maig 2021

 

Obrim Olèrdola ha demanat que s’aturin les obres del carril bici Vilafranca-Els Monjos. En un comunicat de premsa, aquest grup municipal considera que el carril bici actualment en construcció “té un punt negre” al seu pas pel polígon Clot de Moja, a l’entrada i sortida de la rotonda sota la variant de la N-340. Per això defensen que “és millor aturar ara el projecte i repensar-ne el traçat en aquest punt que haver de lamentar qualsevol tipus de víctima que hi pugui haver”.

En el comunicat, Obrim Olèrdola recorda que en tractar-se d’un polígon industrial fa que siguin nombrosos els vehicles pesants que transitaran per aquest punt i “l’actual traçat crea un punt de mala visibilitat a l’entrar al polígon ja que és difícil veure les bicicletes o Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) quan circulen en direcció Vilafranca”. Per Obrim Olèrdola, aquest fet, sumat a la pròpia densitat del trànsit a les hores punta, “en el millor dels casos pot provocar retencions a la rotonda de la variant”.

Obrim Olèrdola creuen “que no només és positiu sinó que també pensem que aquest carril bici és necessari per connectar els polígons”  alhora que facilita “uns hàbits més saludables per a la població, a la vegada que reduïm la contaminació ambiental”.

De la mateixa manera que el codi de circulació protegeix els vehicles més vulnerables, Obrim Olèrdola entén  que l’actual traçat “exposa innecessàriament als usuaris del carril i complica més si cap la conducció de vehicles pesants en aquest punt”.

Volen remarcar que, “per molt prudentment que es condueixin aquets vehicles, tenen angles morts que multipliquen la vulnerabilitat dels futurs usuaris/es d’aquest nou carril bici”. Per això Obrim Olèrdola conclou que “és millor aturar ara el projecte i repensar-ne el traçat en aquest punt que haver de lamentar qualsevol tipus de víctima que hi pugui haver”.

 

Document Actions