Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola acull 5 de les 26 representacions de la Roda de Teatre de l’Alt Penedès

La Roda s’inicia diumenge a Sant Pere Molanta amb “El Racó de la Lluna”, de l’Escorça de Sant Joan de Mediona

divendres 14 octubre 2016

Olèrdola manté la seva aposta decidida pel teatre de casa nostra i és el municipi que més representacions acull de la 26a Roda de Teatre de l’Alt Penedès. Fins a 5 funcions de les 26 que completen la Roda es programen al municipi, des d’aquest mes d’octubre al proper mes de març . La primera cita és ja aquest cap de setmana, en el que serà el tret de sortida de la Roda. Dins de la programació de la Festa del Most de Sant Pere Molanta, diumenge a les 18:30, al local de la Societat Principal-Unió es podrà seguir l’obra “El Racó de la Lluna”, a càrrec del grup de teatre l’Escorça de Sant Joan de Mediona.

Després d’aquest primer compromís a Sant Pere Molanta, la següent actuació de la Roda a Olèrdola es preveu a Sant Miquel, el proper 19 de novembre, amb l’obra “Divorciades, evangèliques i vegetarianes”,d’El Molí dels Monjos. El 15 de gener, al Local Nou de Moja, es representarà l’obra “Quan ell és ell...i ella” del grup Pa amb xocolata. El 28 de gener el grup Taller d’Assaig Teatre portarà a Sant Pere Molanta el seu “L’Aposta o almenys no és Nadal”. I per acabar les funcions a Olèrdola, en el penúltim cap de setmana de Roda, l’Escorça Teatre tanca el cicle al municipi representant a Sant Miquel l’obra que aquest diumenge oferirà a Sant Pere: “El Racó de la Lluna”.

Els grups d’Olèrdola també sumen fins a cinc compromisos en la Roda. El grup El Folre de Sant Pere Molanta portarà “Entre dones” al Pla del Penedès el 22 de gener, el 12 de febrer a Sant Joan de Mediona i als Monjos el 12 de març. L’Arrel de Sant Miquel representarà “Maror o les regles del gènere”, el proper 4 de febrer al Cal Bolet de Vilafranca i l’11 de març a Sant Martí. Precisament la incorporació de Sant Martí i la de Vilobí com a municipis receptors d’obres és una de les novetats d’aquesta 26a Roda, així com la incorporació d’un nou grup, “La Companyia és grata”, de Can Rossel.

Pere Joan Ullate, director del grup l’Arrel de Sant Miquel i membre de la Junta de la GATAP, recordava que l’aposta d’Olèrdola per la Roda va merèixer aquest any que l’Ajuntament rebés el premí Arlequí que atorga a la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. (àudio)

L’obra que és pot veure a Sant Pere Molanta aquest diumenge en l’estrena de la Roda és un text d’Òscar Ros Ramallets. Es tracta d’un dels dos casos a la Roda en què l’obra és del mateix grup que l’interpreta.(àudio)

“El Racó de la lluna”  és un musical que s’ambienta en un cabaret de París. La seva estrella és l’enlluernadora Rubí, una jove ballarina que encara no sap que la seva vida farà un gir al conèixer el nou encarregat de la neteja del local.

Des de la GATAP es potencia que les entitats acollidores puguin triar entre varietats de gèneres  perquè, tal i com destaca Pere Joan Ullate, a la Roda es poden veure tota mena d’obres de teatre. (àudio)

La representació d’aquest diumenge és d’entrada gratuïta i s’ha programat a dos quarts de 7 de la tarda, com a acte que tanca la Festa del Most del poble.

Escolta l'entrevista a Pere Joan Ullate, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions