Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola afronta amb bones perspectives el període de preinscripcions a les escoles bressol

Aquest dijous s’ha fet amb molt bona resposta de les famílies la jornada de portes obertes a l’escola bressol El Pàmpol

divendres 06 maig 2016

La necessitat d’introduir canvis per garantir el manteniment del servei ha estat un dels principals arguments exposats aquest dijous a la tarda durant la jornada de portes obertes convocada a l’escola bressol El Pàmpol de Sant Pere Molanta. La regidora d’escoles bressol, Eva Ruiz, i l’alcalde, Lucas Ramírez, han exposat a les famílies l’ajustament de quotes que s’ha aprovat pel proper curs escolar. Les quotes s’han establert amb l’assessorament d ela Diputació, tenint en compte les dades del propi servei i la realitat socioeconòmica del municipi, amb el propòsit que les famílies assumissin un cost raonable. I és que un dels principals canvis és que la quota serà fixa per a tothom. De 145 euros mensuals en el cas dels infants d’1-3 anys; i de 180 euros en el cas de nadons. També es va exposar que es canvia l’horari, reduint el servei en una hora per fer-lo coincidir amb els horaris lectius de les escoles d’Olèrdola. Així, l’horari de l’escola El Pàmpol serà de 8.30 a 12.00 i de 14:30 a 16h, tal i com passa amb l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta;  mentre que l’horari de l’escola Gotims serà el mateix que el de l’escola Circell de Moja: de 8.30 a 12.00 i de 15 a 16.30h.

Les famílies van resoldre dubtes durant la jornada d’aquest dijous, com els relatius al funcionament del menjador. Daniel, un dels pares assistents, valorava de forma molt positiva la reunió i també el compromís anunciat per la regidora de mantenir el servei de menjador durant el curs en cas d’assolir-se el mínim  per començar-lo de 7 usuaris fixes.(àudio)

Pares com el Daniel, que porten per segon any la seva filla a la llar de Sant Pere, es mostren molt satisfets pel servei i l’atenció de les educadores. També valoren de manera positiva que les instal·lacions de la llar estiguin dins de l’edifici de l’escola Rossend Montané, perquè així faciliten la feina a les famílies que, com la seva, també tenen altres fills que van a l’escola.

La directora de l’escola bressol, Mònica Rebollo, manifestava que esperen que pel proper curs s’assoleixin més matriculacions que en aquest curs.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, assenyalava que la quota fixada pel proper curs és la mitjana de la comarca i recordava que, incorporant els ajuts que provenen de Diputació, l’Ajuntament assumeix el 71% del cost del servei i les famílies el 29% restant.(àudio)

Eva Ruiz, regidora d’escoles bressol, recordava que les famílies amb necessitats poden sol·licitar subvencions a través de serveis socials per a reduir l’import de la quota de les llars. La regidora explicava que s’espera que, amb un dimensionat diferent del servei respecte fa tres cursos, la nova concessió de la gestió del servei pugui funcionar millor.(àudio)

El període de preinscripcions resta obert fins el proper divendres dia 13 de maig. La documentació es pot lliurar a l’escola Gotims de Moja, en horari de 8.30 a 9.30.; i a l’escola El Pàmpol en horari de 15 a 16.00h.

Aquest divendres s’ha convocat jornada de portes obertes a l’escola bressol Gotims de Moja, en horari de 17:30 a 19.00h.

Escolta les entrevistes vinculades a la jornada de portes obertes, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

Document Actions