Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola aporta peces destacades a l’exposició “L'Enigma Iber. Arqueologia d'una civilització"

Des de la seu d’Olèrdola del MAC s’hi aporten fins a quatre elements: una inhumació infantil, una enclusa de joier, una moneda de Kesse i projectils de fona

dimarts 04 maig 2021

Des de divendres es pot veure a la seu de Barcelona del Museu d’Arqueologia de Catalunya l’exposició “L'Enigma Iber. Arqueologia d'una civilització" , una mostra que es presenta com un gran fresc o panorama històric i cultural sobre aquests pobles i la seva civilització. Entre els 500 elements que conformen aquesta gran exposició, provinents d’arreu de la península Ibèrica, hi trobem una significativa representació de peces trobades al Penedès. I Olèrdola hi aporta fins a quatre peces: una inhumació infantil, una enclusa de joier, una moneda de Kesse i projectils de fona.

Núria Molist, arqueòloga i responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, és una de les comissaries de l’exposició. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, subratllava que una exposició d’aquesta ambició i continguts dedicada als ibers no té precedents al MAC. Part de les peces s’organitzen en l’exposició plantejant fins a 6 enigmes. I un d’aquests enigmes té com a protagonista la inhumació infantil que aporta Olèrdola. Molist també destaca que l’enclusa de joier que s’aporta des d’Olèrdola és una de les dues úniques que existeixen a l’Estat espanyol.(àudio)

La moneda de Kese es pot veure en l’apartat dedicat a les ciutats, mentre que els projectils de fona aportats des d’Olèrdola permeten comprovar com el plom s’utilitzava també per usos bèl·lics.  

Que l’exposició plantegi al visitant enigmes té la intenció de transmetre que l’arqueologia avança donant resposta a enigmes, tal i com resumia Núria Molist.(àudio)

 L’exposició suposa una excel·lent oportunitat per conèixer la civilització dels ibers.(àudio)

L’acte d’inauguració de l’exposició va comptar amb una àmplia representació institucional dels municipis amb jaciments arqueològics, incloent Olèrdola, amb l’alcalde, Lucas Ramírez, i el regidor de patrimoni, Pere Sadurní.

“L'Enigma Iber. Arqueologia d'una civilització" es pot veure a la seu de Barcelona del Museu d’Arqueologia fins el proper 16 de gener. Més informació a la web del MAC

Escolta l'entrevista a Núria Molist, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions