Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola començarà per Can Trabal el canvi de comptadors d’aigua per implantar el sistema de telelectura al municipi

Les inversions per millorar l’eficiència de la xarxa d’aigua també inclouran adaptacions tecnològiques per crear sectors i inversions per substituir canonades

dimecres 14 octubre 2020

 

El regidor de via pública i urbanisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, Juanma Samblás, ha detallat que Olèrdola disposa de més de 210.000 € provinents del compte d’explotació d’EMAVSA per invertir en la millora de la xarxa d’aigua del municipi. Aquestes actuacions es distribuiran en tres grans àmbits d’intervenció, segons resumia el mateix regidor. Una de les línies passa per fer adaptacions tecnològiques que permetin crear sectors en la xarxa d’aigua, per a fer més fàcils les reparacions i limitar-ne les afectacions. Un segon àmbit és el de continuar amb les inversions de millora de la xarxa, amb la substitució de canonades malmeses. I finalment, un tercer gran àmbit d’inversions serà el pas de tot el municipi a la telegestió, amb el canvi de comptadors per a fer possible la telelectura.

Des dels Serveis Tècnics municipals s’ha assenyalat la necessitat d’ actuar “en aquells punts estratègics que aportin una millora substancial en el rendiment per evitar pèrdues d’aigua no desitjades”. La manca de sectorització de la xarxa provoca malbarataments, “raó per la qual és fonamental invertir en la creació de sectors per augmentar la precisió i localització de detecció de fuites i/o fraus, així com també és prioritari disposar d’una ràpida i major informació del comportament de la xarxa amb la incorporació de sistemes de telelectura” . La renovació de trams “on es concentren un major nombre d’averies o de major obsolescència de canonades”, és igualment una altra de les actuacions que indiquen com a necessàries els mateixos Serveis Tècnics de l’Ajuntament.

Juanma Samblás precisava que el canvi de comptadors i la implementació del sistema de telelectura s’iniciarà per Can Trabal perquè és un dels nuclis del municipi amb els comptadors més antics.(àudio)

Amb l’ànim de poder iniciar la tramitació necessària per començar a materialitzar les actuacions, l’Ajuntament ja preveu incloure en una modificació del pressupost d’aquest 2020 les inversions corresponents a aquest compte d’explotació per a fer possibles unes inversions que seran gestionades per la nova empresa que assumeix al municipi la gestió de l’aigua, CONGIAC. La previsió, amb tot, és que aquest pas a la telegestió de Can Trabal es pugui realitzar durant el 2021.(àudio)

El pas a telegestió també permetrà detectar i posar en normativa possibles situacions d’irregularitat en les instal·lacions.

Juanma Samblás també ha fet notar que en totes les actuacions de millora de l’accessibilitat que es realitzen en carrers dels pobles d’Olèrdola s’incorporen les obres de millora de les instal·lacions de la xarxa d’aigua.(àudio)

Amb el fons provinent del compte d’explotació Samblás anunciava que es preveuen fer obres de millora en punts de la xarxa de diferents nuclis del municipi. Al barri de Can Torres, al Sant Sepulcre i al Carrer Migdia de Moja.

Document Actions