Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola commemora aquest diumenge l’1 d’Octubre

Hi haurà una caminada fins al castell i en cada seu electoral es farà dinar popular, col·loqui i s’estrenarà una placa commemorativa

dijous 27 setembre 2018

Olèrdola és un dels nombrosos municipis catalans que aquest dies recordarà l’1 d’octubre. Els actes de commemoració  tindran com a escenari aquest diumenge al matí  el Conjunt monumental d’Olèrdola i per la tarda el centre d’interès el compartiran els  tres col·legis electorals oberts fa un any: el local social Rossend Montané de Sant Miquel, i els centres cívics La Xarxa de Moja i Gatzara de Sant Pere Molanta.

Les activitats les organitza una comissió formada per membres d’entitats, formacions polítiques i veïns. Helena Mestre, una de les integrants d’aquesta comissió organitzadora, explicava que la voluntat és la de recollir l’esperit de l’1 d’octubre i subratllar que el protagonisme “és del poble”, sense individualitzar-lo en ningú ni en cap entitat.(àudio)

L’activitat conjunta s’ha programat a les 9 del matí, amb una caminada que sortirà des de l’Ajuntament fins al castell d’Olèrdola. En arribar s’esmorzarà i a les 11 es farà la lectura d’un manifest a les portes de la muralla romana.

Ja a les 12, l’activitat es traslladarà davant dels locals de votació . Allà es podrà dipositar en una urna pensaments, vivències i records. Hi hauran actuacions de música  en directe i poesia( en el cas de Moja amb Muntsa Plana i David Jiménez,) i també es preveuen fer altres activitats com un taller d’il·lustració de murals, activitats infantils i s’habilitarà una taula per a escriure als presos.

A les 2 s’han programat dinars populars en cada local i acte seguit un cafè-col·loqui . El propòsit és el de reivindicar “la unió del poble que es va viure l’1 d’octubre” en defensa de la democràcia i del dret a votar.(àudio)

La darrera de les activitats es viurà a les 6 de la tarda, amb la descoberta d’una placa commemorativa a cadascun dels espais municipals que van ser seu de les votacions de l’1 d’octubre. La col·locació de llaços grocs i de plaques commemoratives als dos centres cívics i al local Rossend Montané, va ser una mesura que aquest dimarts va anunciar l’alcalde d’Olèrdola , Lucas Ramírez, durant el ple. Helena Mestre indica que posar els llaços i les plaques  van ser propostes fetes en la comissió organitzadora que va recollir l’Ajuntament.(àudio)

La comissió organitzadora fa una crida al conjunt de veïns i veïnes del municipi a participar en els actes i , si ho desitgen, a expressar les vivències que van experimentar en aquella data que qualifiquen com a “històrica”.

Escolta l'entrevista a Helena Mestre,realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions