Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola commemora el Dia Internacional de l’orgull LGBTI+ amb la lectura del manifest institucional i el desplegament de la bandera irisada als balcons de l’Ajuntament

L’alcaldessa, Fina Mascaró, adverteix que els drets i llibertats estan amenaçats per l’extrema dreta

dimecres 28 juny 2023

 

L’Ajuntament d’Olèrdola ha commemorat aquest dimecres, 28 de juny, el Dia Internacional de l’ogull LGBTI+ en un acte públic al saló de sessions de l’Ajuntament. Durant l’acte l’alcaldessa d’Olèrdola, Fina Mascaró, ha donat lectura aquest migdia al manifest institucional. Un dels annexos del manifest,  que detalla mesures concretes traslladades per les entitats membres del Consell Nacional LGBTI, ha estat llegit per Àngels Rius, veïna de Sant Pere Molanta. Com a pública mostra del suport de l’Ajuntament al Dia Internacional de l’orgull LGBTI+, en els dos balcons de l’edifici consistorial s’ha desplegat la bandera irisada, símbol del col·lectiu LGBTI+.

 En finalitzar l’acte Àngels Rius manifestava a Canal 20-Ràdio Olèrdola que havia estat la pròpia alcaldessa qui li havia demanat llegir l’annex del manifest. Rius apuntava que calia seguir defensant drets i llibertats i es mostrava preocupada per l’avanç de l’homofòbia que representa el creixement de l’extrema dreta.(àudio)

Un cop finalitzada la lectura del manifest, l’alcaldessa, Fina Mascaró, explicava que és prioritat de l’actuació de l’Ajuntament la defensa dels drets de les persones. Per això havien volgut fer una commemoració pública, oberta a tota la ciutadania, del 28J. Mascaró també explicava que els hi agradaria deixar de reivindicar drets en una jornada com aquesta, perquè això voldria dir que ja no seria necessari, però “mentre això no passi” cal seguir denunciant discriminacions i reclamant drets i llibertats.(àudio)

Mascaró també advertia de l’amenaça que suposa en aquest moment l’extrema dreta.(àudio)

Escolta les entrevistes a Àngels Rius i a Fina Mascaró, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions