Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola és l’únic ajuntament de l’Alt Penedès que obté el segell de transparència informativa “Infoparticipa “

La web municipal assoleix el 92’3% dels ítems avaluats en aquest segell que atorga la UAB
Jordi Catasús, regidor de Govern obert, democràcia activa i participació, rebia la distinció en un acte fet aquest dilluns a la UAB
Jordi Catasús, regidor de Govern obert, democràcia activa i participació, rebia la distinció en un acte fet aquest dilluns a la UAB

dimecres 22 març 2023

L'Ajuntament d’Olèrdola ha revalidat el segell Infoparticipa, que valora la qualitat i transparència de la informació pública inclosa en la seva pàgina web, obtenint un 92,31% d’assoliment dels 52 ítems que s’avaluen. En aquesta 10a edició,  Olèrdola és l’únic ajuntament de l'Alt Penedès que l'obté. El segon ajuntament amb més puntuació i a força distància, arriba a una valoració del 71,15% i no obté el segell. 

Els altres ajuntaments que també han aconseguit el segell dins de l’àmbit Penedès -Garraf -Anoia han estat: Calafell, Cunit, El Vendrell i Sitges, essent, juntament amb Olèrdola, els únics 5 municipis que han aconseguit el segell. La distinció també l’ha obtingut el Consell Comarcal de l’Alt Penedès

Aquest distintiu el concedeix el grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) de la Universitat Autònoma de Barcelona i el rep l’Ajuntament d’Olèrdola per setena vegada.

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que s’atorga a partir de les avaluacions realitzades als webs municipals. S’analitza la informació que contenen sobre els representants polítics del seu municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació es posen a l’abast de la ciutadania.

Obligació també ètica i moral

 L'acte de lliurament dels reconeixements tenia lloc aquest dilluns a la tarda,  a la UAB. En nom de l’Ajuntament d’Olèrdola recollia el guardó el regidor de Comunicació de l’Ajuntament, Jordi Catasús. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Catasús valorava que en aquesta ocasió el reconeixement és molt especial perquè Olèrdola era l’únic Ajuntament dels 27 de la comarca que havia pogut obtenir la distinció. Catasús també subratlla que el retiment de comptes i la transparència, a més de ser un requeriment legal, també considera que és una obligació ètica i moral.(àudio)

Treballar per arribar al 100%

El regidor de Comunicació aclaria que només hi ha 2 dels 52 ítems que no compliria Olèrdola, mentre que altres dos sí que els assoleix però no han estat valorats en aquesta edició de l’Infoparticipa del 2022. Tot i ser conscient de la dificultat que comporta complir amb la totalitat de punts, Catasús indica que el propòsit és el de seguir treballant per arribar al 100% de compliment. D’assolir-ho, Olèrdola s’afegiria al reduït grup de municipis catalans en fer-ho, tots ells de molta major dimensió.(àudio)

Catasús posava l’accent en què Olèrdola ha revalidat any rere any  aquest guardó des de l’any 2018. El regidor indicava que l’exigència de l’avaluació s’incrementa cada any i feia notar que un dels continguts que compleix Olèrdola és el tractament amb criteri  i llenguatge periodístic de la informació continguda en la web.(àudio)

 Administració Oberta

D'altra banda,  Catasús ha confirmat que l’Ajuntament d’Olèrdola també revalida el segell Administració Oberta, que reconeix les administracions capdavanteres en la transformació digital en base a la metodologia de l'Índex de Maduresa Digital.

Escolta l’entrevista a Jordi Catasús, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Consulta el Mapa Infoparticipa

Galeria d'Imatges

Infopart2.jpg
Infopart3.jpg

Document Actions