Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola és un dels 17 jaciments que participen en el 12è cap de setmana ibèric

S’explicarà rituals de mort, a través del primer enterrament documentat de bessones a la Península, i es reconstruirà el ritual de fundació a les muralles
L'entrada als jaciments serà gratuïta aquest cap de setmana
L'entrada als jaciments serà gratuïta aquest cap de setmana

dimarts 02 octubre 2012

 

 

La seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya és un dels 17 jaciments que aquest cap de setmana participen en el 12è cap de setmana ibèric. La voluntat és la de donar a conèixer aquesta brillant i avançada cultura,  amb  visites, tallers i activitats gratuïtes per a que es pugui saber com eren els ibers i les seves aportacions de forma lúdica i divertida.

Cada any es selecciona un tema específic del món ibèric entorn del qual es dissenyen totes les activitats. Per aquesta 12a edició el tema és “Els rituals de vida i de mort”.  En el cas d’Olèrdola s’ha programat dissabte, a les 6 de la tarda, i diumenge, a les 11 del matí, una explicació sobre el ritual d’enterrament dels nadons als espais de treball i les cases. I això, de la mà del primer enterrament documentat de bessones, tal i com explica Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia.(àudio)

Diumenge, després de l’explicació de Núria Molist sobre el ritual d’enterrament, hi haurà una activitat també ben especial. Serà a les 12 del migdia, amb la lluita de guerrers i ritual de fundació de les muralles d’Olèrdola. Gràcies al grup de reconstrucció històrica de Calafell, s’escenificaran els tipus diferents de guerrers ibèrics i quins eren els rituals que seguien quan fundaven un nou assentament. (àudio)

Aquest cap de setmana està pensat per conèixer i experimentar el rituals dels ibers a través d’activitats adreçades a totes les edats. (àudio)

Com en la resta de jaciments que participen en el Cap de setmana dels ibers, l’entrada al jaciment i l’activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

 

 

 

Document Actions