Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola és un dels municipis que es troba en situació d’excepcionalitat per sequera

L’Ajuntament demana a empreses i ciutadania que es faci un ús responsable de l’aigua

dimecres 08 març 2023

 

Olèrdola és un dels 224 municipis catalans que es troba en situació d’excepcionalitat a causa de la sequera. L’entrada en aquesta fase era aprovada per l’Agència Catalana de l’Aigua i ha entrat en vigor des d’aquest dilluns donat que les reserves d’aigua de les conques internes de Catalunya estan per sota del 30% de la seva capacitat.

L’excepcionalitat implica reduir el consum d’aigua respecte a la situació de normalitat segons l’ús. En el cas del reg agrícola s’ha de reduir el consum d’aigua un 40%, els usos recreatius que impliquin reg un 50% menys i els usos industrials un 15%. En qualsevol cas la dotació per municipi no podrà superar els 230 l/hab/dia.

Pel que fa a les restriccions d’aigua en els usos urbans, les restriccions afecten, entre d’altres, al reg de jardins i zones verdes (només es permet per regs de supervivència, entre les 20 i les 8h i mitjançant reg gota a gota o regadora), la neteja de vehicles i l’ompliment de piscines.

Davant la situació de sequera, el passat 25 de gener l’alcalde signava un BAN d’alcaldia recordant les indicacions de l’ACA per reduir el consum de l’aigua

L’Ajuntament d’Olèrdola demana a empreses i ciutadania que es faci un ús responsable de l’aigua.

Document Actions