Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola està de Trobada aquest cap de setmana

Dissabte i diumenge el castell acull la 33a edició de la festa de tots els olerdolencs

divendres 17 maig 2013

Mantenint el propòsit d’oferir actes que facilitin el retrobament dels veïns de tots els nuclis del municipi, aquest cap de setmana se celebra al conjunt monumental la 33a edició de la Trobada d’Olèrdola. Poques són les variacions respecte el patró de programa consolidat els darrers anys. Només s’ha afegit algun reajustament introduït pel renovat Consell Consultiu de Cultura.

La primera de les activitats inclosa en la Trobada és el sopar de regidors i ex regidors, que arriba a la seva 21a edició i es farà divendres a dos quarts de 10 al restaurant La Posada. L’alcalde, Josep Tort, feia una crida a la participació dels veïns i indicava que, en el cas d’aquest sopar, ja s’havia assolit superar la xifra d’inscrits de l’any passat.(àudio)

Dissabte l’activitat s’inicia a partir de les 5 de la tarda amb l’ accés a l’acampada. Aquest punt horari també marca l’entrada en funcionament dels servei de bar de la trobada, que cada any assumeix de forma rotativa una de les entitats d’Olèrdola. Aquest any ha tocat el torn de l’Àrea de Cultura de Can Trabal. La seva presidenta és Imma Rodríguez, que explica que els ingressos que s’obtinguin en el bar els destinaran a posar en pràctica activitats que tenen projectades.(àudio)

De les 5 de la tarda a les 8 del vespre, els infants podran gaudir de jocs inflables. A dos quarts de 6 es podrà participar en el taller de reciclatge “Dóna joc a les deixalles! “, a càrrec de la Mancomunitat Penedès-Garraf. A dos quarts de 7 es continuarà la Trobada amb una xocolatada popular. A dos quarts de 7 també s’ha programat un tast de vins i embotits, amb la col·laboració de Queviures Mitjans i bodegues del municipi.

A les 7 de la tarda es procedirà a l’ obertura de l’exposició “Sancti Michaelis a Sant Miquel. L’església de Sant Miquel d’Olèrdola del segle X al segle XXI”, una activitat organitzada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya. A partir de les 9 de la nit, se servirà la Botifarrada Popular que, com a novetat, comptarà amb l’actuació de David O’del, oferint música HillBilly.

A dos quarts d’11 de la nit de dissabte s’ha programat una altra de les novetats: un espectacle de dansa amb el grup Crodevulé. A les 11 de la nit s’ha programat la “Festa dels 20 anys de Canal 20”, oferint un recorregut musical pels 20 anys de l’emissora, amb Armand Beneyto. En acabar, a la 1h, s’ha fixat una sessió de dj, fins a les 3 de la matinada.

El primer dels actes de diumenge començarà a rodar a les 8 del matí, amb una sardinada popular. A les 10 es podran fer les inscripcions al ral.li fotogràfic, a càrrec de l´Associació Fotogràfica de Moja (AFM). Ignasi Blanca, president de l’entitat, explica que els participants hauran de presentar fotografies en els dos apartats que proposi l’organització.(àudio)

De les 10 del matí a la una del migdia les puntaires d’Olèrdola oferiran una exhibició de com s’elaboren els seus treballs. Des de les 11 fins a la una del migdia, es podrà participar en el concurs de dibuix infantil. A les 11 del matí, començarà l’activitat fotogràfica. A dos quarts d’11, es podran fer les inscripcions al 4t Torneig de petanca, organitzat pel Club Petanca de Can Trabal. A les 11 s’ha previst una visita guiada al conjunt històric d’Olèrdola a càrrec de Tríade, serveis culturals. El punt de trobada és davant el Centre d’Interpretació.

A les 11 del matí s’iniciarà el 4t Torneig de Petanca. Al Pla dels Albats, a dos quarts de 12, es farà la Santa Missa. Seguidament, es procedirà al lliurament del Premi Rossend Montané.

A la 1 del migdia els balls folklòrics del municipi oferiran una exhibició i a les 2 l’exhibició serà de Batuka, a càrrec de l’associació Els Pins. A dos quarts de 3 arriba un dels centres d’interès de la Trobada: el moment de servir la XXIII Paella popular. Es compta amb la col·laboració de Fruites i verdures La Plana Rodona. A dos quarts de 5 hi haurà el lliurament dels premis de dibuix infantil. Seguidament, un espectacle infantil, a càrrec de la Companyia Tres Per Res. Des de les 5 de la tarda es podrà fer un descens en tirolina gegant, una d eles activitats que s’ha consolidat en la programació de la trobada el diumenge a la tarda. Pep Santa, de l’empresa Anigami, explicava que respecte altres indrets de Catalunya on munten la tirolina, Olèrdola té d’especial un entorn natural espectacular. (àudio)

El darrer dels actes de la Trobada serà, a partir de dos quarts de 6 , la “Guerra d’aigua”.

Una de les novetats d’aquesta edició serà que al conjunt monumental, durant la Trobada, l’Ajuntament oferirà connexió gratuïta a internet a través de wi-fi. També hi haurà servei gratuït de minibús el diumenge 19 de maig. El recorregut de pujada serà a les 10.30h a Sant Pere Molanta (Local Molantenc), per seguir a Moja (Celler Cooperatiu) i Sant Miquel d’Olèrdola (parada bus) fins al Castell d’Olèrdola. El recorregut de baixada, l’horari de sortida serà a les 6 de la tarda.

El tiquet del sopar popular i de la paella tenen un preu de 3 i 6 euros, respectivament.

 

Document Actions