Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola està de Trobada aquest cap de setmana

L’alcalde, Lucas Ramírez, fa una crida a participar en la 37a festa del municipi

divendres 02 juny 2017

La Trobada d’Olèrdola viurà la seva 37a edició aquest cap de setmana,  3 i 4 de juny, al Conjunt Monumental. La Trobada manté el seu objectiu fundacional de ser “la Festa Major del municipi i un espai de relació dels veïns dels diferents nuclis” en el lloc més emblemàtic d’Olèrdola, tal i com subratllava el mateix alcalde, Lucas Ramírez. (àudio)

Un dels reptes que s’han volgut afrontar a l’hora de confegir la programació de la 37a Trobada ha estat el de potenciar l’oferta de la nit de dissabte. Habitualment ha estat el moment de la Trobada de menys participació i això es vol revertir aquest any programant una nit amb una doble oferta. Amb entrada gratuïta es podrà seguir l’espectacle “Inèdit ReEugenio”  i després un concert de rock català amb el grup penedesenc Nòmades.
La resta de la programació de la Trobada manté la pauta habitual consolidada en els darrers anys, amb novetats com la presentació del segon còmic d’Olèrdola o bé l’espectacle infantil de diumenge a la tarda, que tindrà com a protagonistes els personatges de La Patrulla Canina.

Lucas Ramírez assenyala que s’havia fet un esforç addicional aquest any perquè “la gent s’animi a venir i captar l’atenció”. L’alcalde feia una crida als veïns a viure plenament la trobada del municipi.(àudio)

L’acte previ de la Trobada és el XXIV Sopar de regidors/es i ex-regidors/es, que s’ha previst divendres a partir de dos quarts de 10 al Restaurant La Posada de Sant Pere Molanta. Dissabte, les activitats al Castell d’Olèrdola s’inicien a les 5 de la tarda, amb l’accés a l’acampada.De 5 a les 8 del vespre els més petits poden gaudir d’inflables. A dos quarts de 6 es programa “Juguem amb energia”, joc amb energies renovables. A les 6 se servirà una xocolatada popular i a dos quarts de 8 del vespre es viurà l’acte de presentació del segon còmic històric d’Olèrdola “Cessetans. Entre Roma i Cartago”, a càrrec de l’il·lustrador Oriol Garcia Quera. El mateix autor subratlla que el llibre integra coneixements extrets del mateix jaciment d’Olèrdola.(àudio)

A dos quarts de 9 hi haurà la botifarrada i a les 9 la ruta “El Parc d’Olèrdola sota la llum de la lluna”, amb Tríade serveis culturals. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a l’adreça de correu electrònic rodriguezcy@olerdola.cat. Josep Anton Pérez, responsable de Tríade, explicava que la caminada és assequible i permet gaudir de vistes panoràmiques privilegiades, amb el matís afegit de fer-se de nit.(àudio)

A les 11 de la nit, “ReEugenio” oferirà l’espectacle “Inèdits”, amb acudits de tota la vida del genial Eugenio i altres històries inèdites per al públic que l’humorista va deixar escrites en les seves llibretes de treball.Gerard Jofra, fill d’Eugenio i director de l’espectacle, expressava que el propòsit que busquen és que Eugenio  “no caigui en l’oblit” i definia el seu estil com un humor “que va marcar diferències”.(àudio)

Acte seguit, els penedesencs Nòmades oferiran el seu contundent directe de rock català, amb temes propis i versions.Jordi Espelt, un dels membres del grup, posava de relleu que la diversitat de procedències i de gustos musicals els enriquia.(àudio)

La primera de les activitats de diumenge és una sardinada popular, a les 8 del matí. De les 10 a les 12, les puntaires d’Olèrdola oferiran una exhibició dels seus treballs. De 10 a 12 es podrà participar en el concurs de dibuix, per a totes les edats i amb categoria absoluta a partir de 3r d’ESO.A les 11, al Pla dels Albats, s’oficiarà missa solemne i a les 12 es preveu l’acte de lliurament dels premis de dibuix infantil. Seguidament es viurà un dels moments centrals de la Trobada: el lliurament del premi Rossend Montané, que s’atorga a persones o entitats que s’hagin significat pel seu treball per Olèrdola. Després del lliurament del premi, actuaran els balls folklòrics del municipi. A continuació se servirà la XXVI Paella popular, al preu de 6 € el tiquet. A dos quarts de 5 de la tarda els més petits podran gaudir de l’actuació i animació amb els personatges de La Patrulla Canina. A partir de les 5 es podrà fer descens en super-tirolina i a dos quarts de 6 de la tarda s’ha programat una guerra d’aigua.

Els tiquets pel sopar popular i de la paella tenen un cost de 3 i 6 euros, respectivament. El servei de bar serà gestionat per l’Àrea de Cultura de Can Trabal.

Document Actions