Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola està de Trobada aquest cap de setmana

Programació variada en un entorn natural privilegiat per a gaudir de la festa del municipi

divendres 18 maig 2018

Amb el propòsit de fomentar el retrobament veïnal i la cohesió en un municipi on hi conviuen diversos nuclis dispersos, l’Ajuntament d’Olèrdola va impulsar en els primers anys del restabliment de la democràcia la celebració de la Trobada d’Olèrdola al conjunt monumental, el lloc més emblemàtic del municipi. Aquest cap de setmana la festa arriba a la seva 38a edició i manté la seva voluntat fundacional d’oferir activitats que facilitin que els veïns de tots els nuclis d’Olèrdola es relacionin i comparteixin espais de lleure en un entorn privilegiat. Ho explicava l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez.(àudio)

El primer dels actes serà el 24è sopar de regidors i exregidors, programat aquest mateix divendres 18 de maig al restaurant La Serreta, a partir de dos quarts de 10 de la nit.

El tret de sortida de les propostes al conjunt monumental s’ha fixat a les 5 de la tarda del dissabte 19 de maig, amb l’accés a l’acampada. Caldrà presentar el resguard d’inscripció. De 5 a 8 de la tarda, els infants podran gaudir d’atraccions inflables i a les 6 de la tarda se servirà una xocolatada popular.

A les 7 del vespre, Tríade Serveis Culturals conduirà la visita guiada “Olèrdola, 4.000 anys d’història” amb sortida des del Centre d’Interpretació d’Olèrdola. Josep Anton Pérez, responsable de Tríade, indicava que es farà un itinerari dins de muralles.(àudio)

Les places per participar en aquesta visita són limitades i cal fer inscripció prèvia a l’adreça de correu electrònic mulinaripm@olerdola.cat.

A partir de dos quarts de 9 del vespre hi haurà botifarrada popular. El preu del tiquet és de 3 euros. A dos quarts d’11 de la nit, actuarà ABO Show, oferint un espectacle de gags d’humor i interpretant les cançons més emblemàtiques de La Trinca, tal i com explicava un dels integrants del grup, Benjamí Conesa.(àudio)

En acabar l’espectacle d’ABO Show hi haurà música de terrassa i a les 3 s’ha fixat l’hora per a fer silenci.

El diumenge 20 de maig la Trobada engega a les 8 del matí, amb la sardinada popular. De 10 a 12, es podrà participar en el concurs de dibuix. Una de les novetats és la inclusió d’una nova categoria per a majors de 14 anys, com recorda la tècnica de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola Miriam Mulinari.(àudio)

A les 11 del matí, al Pla dels Albats, s’oficiarà missa solemne. A partir de les 12 del migdia, es preveu l’acte de lliurament dels premis del concurs de dibuix i, seguidament, el lliurament del Premi Rossend Montané, que distingeix a persones i entitats que s’hagin significat pel seu treball a favor d’Olèrdola.

Un cop entregat el premi Rossend Montané, actuaran els balls folklòrics del municipi. A continuació, se servirà la 27a paella popular. El preu del tiquet és de 6 euros. Cuinada per l’empresa “La Paella de l’Isma”, la previsió és la de servir prop de 600 racions.

A partir de les 3 de la tarda ja es podrà gaudir de la “Súper-Tirolina”. L’horari de l’activitat s’avança per així facilitar que més persones en puguin gaudir.

A dos quarts de 5 toca el torn de l’animació infantil amb el grup “Set de so”. Gabi Martínez, membre de “Set de so”, anuncia que oferiran temes propis i actualitzen  amb ritmes moderns algunes de les cançons populars més conegudes. (àudio)

A dos quarts de 6 de la tarda, dins dels actes de la Setmana de l’Energia, es podrà participar en el joc sobre energies renovables “Actiwaat”. I el darrer dels actes de la Trobada s’ha programat a les 6 de la tarda, amb la guerra d’aigua.

Aquest any, seran els Diables de Moja els encarregats de gestionar el servei de barra de la Trobada. Ferran Díaz, cap de colla de l’entitat, indicava que els hi és tot un repte assumir aquesta gestió.(àudio)

Els tiquets del sopar popular i de la paella es poden obtenir als establiments del municipi. Durant la trobada hi haurà servei de Wi-Fi gratuït.

Document Actions