Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola ha acollit aquest dilluns una concentració de rebuig als atemptats de París

La convocatòria ha inclòs un minut de silenci en memòria de les víctimes

dimarts 17 novembre 2015

Olèrdola ha estat un dels municipis catalans que aquest dilluns acollien concentracions per expressar solidaritat amb el poble francès i rebuig als atemptats que va patir divendres París. Responent a una crida de l’ACM i de la FCM, l’Ajuntament d’Olèrdola convocava una concentració a l’Ajuntament, incloent un minut de silenci en memòria de les víctimes. A la concentració, realitzada a les 7 de la tarda, hi van participar una dotzena de persones, entre regidors i treballadors de l’Ajuntament.

L’alcalde, Lucas Ramírez, va donar lectura a aquest manifest :

“Des de divendres a la nit estem envoltats d’imatges colpidores dels atacs terroristes que han sacsejat París. Des de declaracions al més alt nivell internacional, fins a manifestacions de tot tipus de pobles petits com Olèrdola. Tot el  món s’ha solidaritzat amb França. Una espelma, unes flors, una imatge o una il·lustració, qualsevol detall val per expressar la voluntat d’ésser parisencs en aquests moments de dol i la voluntat de defensar els fonaments democràtics, les llibertats de culte, ideològiques, de pensament, sexuals o de qualsevol altre tipus.

En aquests moments de dolor i ràbia també cal fer una reflexió del per què passa això. Els atacs de divendres no son només contra París, ni contra Europa: són la confrontació de dos models de societats. I per què aquesta confrontació entre societats?. D’una banda és degut a l’actitud dels occidentals envers poblacions de països islàmics: Afganistan, Irak o Síria en són un bon exemples, i de l’altra,  la manca de polítiques serioses d’integració de les generacions de fills d’immigrants que no acaben de sentir-se europeus, malgrat haver nascut aquí i que són el planter de nous terroristes. Els fets de divendres a París han estat realitzats per persones nascudes a França.

En molts racons del nostre planeta cada dia hi ha milers de morts o de refugiats, que són autèntics atemptats contra la humanitat, però com que no passen a dins de casa nostra, no li donem més importància que la notícia del diari. També  és evident que no podem estar cada dia en el mateix estat d’indignació i frustració que provoquen un atemptats a dins de casa amb els de la resta del món, i possiblement els que som aquí ara no tenim les eines ni els mecanismes per poder fer canvis perquè això no passi. Però si tots anem agafant consciència que els nostres governants poden fer una altre tipus de política més inclusiva i no tant d’interessos econòmics, possiblement podríem fer més pressió per evitar situacions d’emergència humanitària que a llarg termini provoquen la radicalització de grups extremistes que aprofiten aquestes situacions per expandir-se.

Serveixi aquest acte per solidaritzar-nos amb els parisencs i amb tots aquells que han sofert atacs terroristes,  que mai no són justificables. I per reflexionar, com a europeus i occidentals, de les nostres polítiques arreu del món”.

Document Actions