Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola ha acollit la 1a prova de la Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat

Prop de 200 persones provinents de 80 equips participaven aquest diumenge en la 61a marxa d’orientació per descripció de l’Agrupació Talaia
El punt de sortida i arribada es fixava al Centre Cívic La Xarxa
El punt de sortida i arribada es fixava al Centre Cívic La Xarxa

dilluns 01 abril 2019

 

L’equip integrat per Agnès i Guifré Miquel i Arnald Grabulosa, del Sant Joan de les Abadesess, ha guanyat la 61a marxa d’orientació per descripció organitzada per l’Agrupació Excursionista Talaia de Vilanova . La marxa, celebrada aquest diumenge al matí per l’entorn de Moja,  és la primera de les 9 proves de la 21a Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

En la marxa hi participaven gairebé 200 persones distribuïdes en 80 equips que provenien de centres excursionistes d’arreu del territori. Des de l’organització en Josep Candela, responsable del grup de Marxes de l’Agrupació Talaia, oferia un balanç positiu per la participació i recordava que la prova, tot i el seu caràcter competitiu, també té un gran component familiar.(àudio)

En les marxes per descripció guanya l’equip que més s’apropa al temps previst per l’organització per completar cada tram del recorregut. En aquest cas els 13 quilometres i mig de la marxa d’aquest diumenge els ha fet l’equip de Sant Joan de les Abadeses amb només 13 minuts de penalització.

En segona posició s’han classificat Inés Boj i Àlex Barba, dels Blaus de Barcelona;  i en tercera l’equip format per Pere Monroig, Manel Quesada i Rosa Palomares, del Centre Excursionista de Sitges.

 En la modalitat per descripció els participants han de seguir l’itinerari a partir de les indicacions escrites  que lliura l’organització i això fa que siguin marxes molt atractives, tal  i com destaca, Josep Candela. (àudio)

La marxa ha permès difondre alguns dels atractius del municipi entre un públic entès i molt receptiu a conèixer el patrimoni natural i històric. Des de l’Ajuntament es va lliurar material de difusió d’Olèrdola i la mateixa Agrupació Talaia facilitava a cada participant una publicació, el “relat complementari”, on es donaven dades històriques de monuments i paratges d’interès per on passava la marxa, com la plaça de l’Església, el Celler Cooperatiu de Moja, la Muntanyeta o l’ermita de Penafel.

Escolta l'entrevista a Josep Candela, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions