Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola ha entrat aquest dijous en fase d’emergència per sequera

L’ACA limita el consum d’aigua per persona i dia a 200 litres

dijous 01 febrer 2024

 

Des d’aquest dijous, Olèrdola és un dels muinicpis que han entrat en la fase d’emergència per sequera  al sistema Ter-Llobregat. A partir d’aquest 1 de febrer s’activaen mesures d’estalvi com la limitació del consum d’aigua per persona i dia a 200 litres. Segons les restriccions fetes públiques per l’Agència Catalana de l’Aigua.

Una altra de les mesures d’estalvi és la reducció del 80% dels usos agrícoles, un 50% els ramaders i un 25% els industrials i recreatius.

També queda prohibit l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes, tant de caràcter públic com privat, excepte per la supervivència d’arbrat i jardins botànics públics si es fa amb aigües regenerades o amb aigües freàtiques.El reg s’ha de fer en hores de baixa insolació, utilitzant la mínima quantitat d’aigua

 El reg de camps esportius de gespa (o altres superfícies que requereixen reg) per a la pràctica només de l’esport federat, es podrà dur a terme amb aigua regenerada o freàtica.
També està prohibit l’ompliment total o parcial de tot tipus de piscines. Només està permès el reompliment parcial, utilitzant aigua en les quantitats indispensables per garantir-ne la qualitat sanitària i que disposin de sistemes de recirculació d’aigua,

Document Actions