Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola ha gaudit aquest cap de setmana de tres animades rues de Carnaval

El grup de Moja guanyava els premis a la millor carrossa en la 1a Rua de Sant Miquel i en la de Sant Pere Molanta

dimarts 16 febrer 2016


Olèrdola ha tingut un protagonisme central en el tercer i darrer cap de setmana de rues de Carnaval al Penedès. Fins a tres rues ha acollit el municipi entre dissabte al vespre i diumenge al migdia, fent que centenars de persones es desplacessin a Olèrdola per a protagonitzar o bé per a seguir aquests festius recorreguts de balls i color pels carrers dels pobles històrics d’Olèrdola. Obria el foc dissabte al vespre la 10a Rua de  Carnaval de Moja, que va comptar amb la participació d’onze carrosses i 5 comparses. La pluja va amenaçar amb aparèixer però finalment va donar una treva i l’activitat es va poder fer amb una gran participació. Estíbaliz Leal, del grup de Carnaval de Moja, destacava que el seguiment de la rua es va fer compatible amb la celebració prèvia del Carnaval Infantil que al Local Nou organitzava la Comissió de Festes.(àudio)BalanRuesMoja1.jpg

Diumenge al matí arribava la gran novetat del Carnaval a Olèrdola, amb la primera rua de Sant Miquel. El recorregut es va planificar perquè la rua es pogués fer de manera àgil i així poder anar amb marge de temps a la rua posterior de Sant Pere Molanta. La rua va incorporar un apartat de reconeixements i va atorgar diplomes a la millor carrossa i a la millor comparsa. Xavi Arnabat, del grup de Carnaval “Tots per un” de Sant Miquel d’Olèrdola, explicava que era una manera d’agrair “la lleialtat” dels grups que havien participat en aquesta primera rua.(àudio)

El premi a la millor comparsa el va guanyar “Somni d’un poble” , de les Cabanyes, i el grup de Moja es va emportar el de millor carrossa. Aquests dos grups també van repetir com a guanyadors en la rua de Carnaval de Sant Pere Molanta. Manel Zapater, president del grup de Carnaval de Sant Pere Molanta, feia notar que la participació de 10 carrosses i 5 comparses implicava la presència de prop d’un miler de balladors al poble formant part de la rua.(àudio)

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola, la regidora  Cultura, Arantxa Torres,  posava l’accent en el gran dinamisme que hi ha per Carnaval a Olèrdola i en el fet que les rues atrauen al municipi a molts visitants.(àudio)ConcursStMiquel.JPG

Fleca Fontanals és l’establiment que patrocina el concurs de la rua de Sant Pere Molanta. Com és habitual, també es va atorgar un premi especial de reconeixement a la carrossa d’Univers Penedès. Nenén Giménez, de Fleca Fontanals, explicava que els hi agradava implicar-se en activitats que es facin al poble i apuntava que estan treballant la possibilitat d’organitzar un festival infantil pel mes de juny.(àudio)

Les rues s’han acabat però l’activitat del Carnaval  encara cueja a Olèrdola. A Sant Miquel d’Olèrdola resta pendent de fer el  Sopar de Carnaval, el dissabte 27 de febrer,  i l’endemà diumenge  28 el Carnaval Infantil.

El servei de "Ràdio a la carta" està temporalment inactiuBalanRuaStPere.JPGConcursStPere1.JPGBalanRuaStMiquel.JPG

Document Actions