Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola ha ofert un atractiu taller d’alimentació dins del Cap de Setmana Ibèric

L’activitat es feia en tres torns durant el diumenge, permetent tastar aliments de la dieta dels ibers

dimarts 06 octubre 2015

Degustar  el pa que menjaven els ibers o tastar hidromel eren dues de les possibilitats que oferia el taller que aquest diumenge al matí s’ha fet al Conjunt d’Olèrdola, dins de les activitats programades en el 15è Cap de Setmana Ibèric. La seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia era un dels 17 jaciments catalans que s’implicaven en aquesta activitat de promoció conjunta dedicada enguany a difondre com era l’alimentació dins de la civilització ibèrica. Josep Anton Pérez, responsable de l’empresa de Serveis Culturals Tríade, posava l’accent en què a Olèrdola es destacava la importància del vi en el món ibèric. I és que el ibers van fer seu el consum del vi després que el producte arribés de la mà dels grecs i fenicis.(àudio)Ibers2.JPG

Després d’una introducció que permetia als visitants situar-se en context, l’activitat pràctica permetia tastar productes i manipular molins ibèrics. (àudio)

Els productes que es van poder tastar van ser hidromel, una aproximació a com era el pa i una menja feta a base de nous, figues seques, mel i farina.

Diumenge el cel estava ennuvolat i en algun moment semblava que estava a punt de ploure. La xifra de visitants va ser estimable, però que el dia no fos solejat també es va notar.(àudio)

Aquest diumenge, Tríade té cura de les visites guiades que s’han programat al Sant Sepulcre, dins de les Jornades Europees de Patrimoni.

Escolta l'entrevista a Josep Anton Pérez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions