Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola ja disposa d’un còmic atractiu que promociona el municipi i divulga la seva història

La presentació del còmic “Olèrdola 1058” es convertia en un dels actes més rellevants dels viscuts en la 35a Trobada
Núria Molist, Josep Tort i Oriol Garcia Quera durant la presentació
Núria Molist, Josep Tort i Oriol Garcia Quera durant la presentació

dilluns 01 juny 2015

Promocionar el municipi, divulgar la seva història i entretenir. Aquests són els tres propòsits principals que persegueix el còmic “Olèrdola 1058. Terra de frontera”, tal i com resumia l’alcalde d’Olèrdola en funcions, Josep Tort, durant l’acte que permetia conèixer aquesta novetat editorial. La presentació tenia lloc dissabte a la tarda, en l’espai annex a l’aula d’interpretació del Conjunt Monumental, dins de la programació de la 35a Trobada d’Olèrdola.

Josep Tort agraïa la implicació de Núria Molist i posava l’accent en què la suma d’esforços entre l’Ajuntament, l’editorial Dalmau i l’autor, Oriol Garcia Quera, havia permès fer realitat aquest projecte.(àudio)

Núria Molist, responsable de recerca de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, subratllava la capacitat que té la literatura o el còmic de transportar-nos al passat. D’Oriol Garcia Quera en destacava la seva qualitat i rigor històric, com així ja havia deixat palès en una col·lecció de còmics dedicada a l’edat medieval o bé en el material que va realitzar en motiu del tricentenari de 1714 i que ha comptat amb una gran difusió. Per Molist, el còmic és una molt bona manera d’apropar el coneixement històric a tota la població.(àudio)

Oriol Garcia Quera indicava que el còmic era resultat d’un conjunt “de passions o de gent apassionada”, posant en comú la feina de la gestió municipal, l’acadèmica i el dibuixant. A diferència del que és habitual, en aquest cas va ser l’Ajuntament qui li va oferir el projecte al dibuixant, deixant-li llibertat creativa.(àudio)

El còmic és el primer número d’una col·lecció que editorial Dalmau preveu dedicar a difondre la història i el patrimoni local català. La història s’ambienta en època de Mir Geribert, un personatge que Garcia Quera creu que "s’hauria d’explotar més" per a donar a conèixer Olèrdola. El protagonista de la història és un mestre pintor romànic, un personatge que li permet a l’autor "parlar de gent normal" i que tindria un valor afegit a l’hora de treballar el material en escoles d’arreu del país.

Dissabte l’Ajuntament va fer lliurament d’exemplars del còmic entre els assistents i l’autor va signar exemplars amb generositat, incloent en cada dedicatòria un dibuix original.

Escolta les entrevistes a Núria Molist, Josep Tort i Oriol Garcia Quera, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions