Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola ja ho té tot a punt per a viure, el 18 i 19 de maig, la 33a Trobada

La programació manté els seus trets principals, amb actes que busquen el retrobament de veïns de tots els nuclis

dilluns 06 maig 2013

Mantenint el propòsit d’oferir actes que facilitin el retrobament de veïns de tots els nuclis del municipi, el Consell Consultiu de Cultura d’Olèrdola han tancat la programació de la 33a edició de la Trobada d’Olèrdola , que concentrarà els seus principals actes el cap de setmana del 18 i 19 de maig al castell. Poques són les variacions respecte el patró de programa consolidat els darrers anys. Només s’ha introduït algun reajustament, tal i com ens destaca la tècnica de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, Míriam Mulinari.(àudio)

Aquest any la programació l’ha coordinat un renovat Consell Consultiu de Cultura. La programació de la Trobada ha estat la primera de les tasques que ha assumit aquest òrgan després que es procedís a la renovació dels sues membres.(àudio )

La primera de les activitats inclosa en la Trobada és el sopar de regidors i ex regidors, que es farà divendres a dos quarts de 10 al restaurant La Posada.

Dissabte l’activitat s’inicia a partir de les 5 de la tarda amb l’ accés a l’acampada. De les 5 de la tarda a les 8 del vespre, els infants podran gaudir de jocs inflables. A dos quarts de 6 es podrà participar en el taller de reciclatge “Dóna joc a les deixalles! “, a càrrec de la Mancomunitat Penedès-Garraf. A dos quarts de 7 es continuarà amb una xocolatada popular. A dos quarts de 7 també s’ha programat un tast de vins i embotits, amb la col·laboració de Queviures Mitjans i bodegues del municipi. Les places són limitades i cal fer la reserva prèvia al telèfon de l’Ajuntament, 93.890.35.02.

A les 7 de la tarda es procedirà a l’ obertura de l’exposició “Sancti Michaelis a Sant Miquel. L’església de Sant Miquel d’Olèrdola del segle X al segle XXI”, una activitat organitzada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya. A partir de les 9 de la nit, se servirà la Botifarrada popular que, com a novetat, comptarà amb l’actuació de David O’del, oferint música HillBilly.

A dos quarts d’11 de la nit de dissabte s’ha programat una altra de les novetats: un espectacle de dansa amb el grup Crodevulé. Durant la Trobada també es commemorarà els 20 anys de l’emissora de ràdio municipal i a les 11 s’ha programat la Festa dels 20 anys de Canal 20, oferint un recorregut musical pels 20 de música de l’emissora. En acabar, a la 1h, s’ha fixat una sessió de dj, fins a les 3 de la matinada.

El primer dels actes de diumenge començarà a rodar a les 8 del matí, amb una sardinada popular. A les 10 es podran fer les inscripcions a l’activitat fotogràfica, a càrrec de l´Associació Fotogràfica de Moja (AFM), per a participar de forma gratuïta en l’aportació que aquesta entitat fa a la Trobada del municipi.

De les 10 del matí a la una del migdia les puntaires d’Olèrdola oferiran una exhibició de com s’elaboren els seus treballs. Des de les 11 a la una del migdia, es podrà participar en el concurs de dibuix infantil. A les 11 del matí, començarà l’activitat fotogràfica. A dos quarts d’11, es podran fer les inscripcions al 4t Torneig de petanca, organitzat pel Club Petanca de Can Trabal. A les 11 s’ha previst una visita guiada al conjunt històric d’Olèrdola a càrrec de Tríade, serveis culturals. El punt de trobada és davant el Centre d’Interpretació.

A les 11 del matí s’iniciarà el 4t Torneig de Petanca. Al Pla dels Albats, a dos quarts de 12, es farà la Santa Missa. Seguidament, es procedirà al lliurament del Premi Rossend Montané. L’horari d’aquest acte s’avança respecte les darreres trobades amb el propòsit de fer-lo més lluït. (àudio)

A la 1 del migdia els balls folklòrics del municipi oferiran una exhibició i a les 2 l’exhibició serà de Batuka, a càrrec de l’associació Els Pins. A dos quarts de 3 arriba un dels centres d’interès de la Trobada: el moment de servir la XXIII Paella popular. Es compta amb la col·laboració de Fruites i verdures La Plana Rodona. A dos quarts de 5 hi haurà el lliurament dels premis de dibuix infantil. Seguidament, un espectacle infantil, a càrrec de la Companyia Tres Per Res. Des de les 5 de la tarda es podrà fer un descens en tirolina gegant i a partir de dos quarts de 6 s’ha marcat l’inici de la Guerra d’aigua.

Una de les novetats d’aquesta edició serà que al conjunt monumental, durant la Trobada, l’Ajuntament oferirà connexió gratuïta a internet a través de wi-fi. (àudio)

També hi haurà servei gratuït de minibús el diumenge 19 de maig. El recorregut de pujada serà a les 10.30h a Sant Pere Molanta (Local Molantenc), per seguir a Moja (Celler Cooperatiu) i Sant Miquel d’Olèrdola (parada bus) fins al Castell d’Olèrdola. El recorregut de baixada, l’horari de sortida serà a les 6 de la tarda.

El tiquet del sopar popular i de la paella tenen un preu de 3 i 6 euros, respectivament. Es poden obtenir als establiments del municipi i el mateix dia de la Trobada.

Per accedir a l’acampada caldrà haver-se inscrit a les oficines municipals, en el seu horari habitual, abans del 10 de maig.

Escolta l'entrevista a Miriam Mulinari, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions