Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola millora les condicions d’accés a Internet gràcies a una xarxa municipal d’antenes wi-fi

En xerrades als nuclis convocades la setmana que ve, s’ exposarà les possibilitats que ofereix aquesta xarxa d’antenes
Xavier Serramià, regidor de noves tecnologies de l'Ajuntament d'Olèrdola
Xavier Serramià, regidor de noves tecnologies de l'Ajuntament d'Olèrdola

dimecres 10 abril 2013

Una de les prioritats que s’ha fixat l’Ajuntament d’Olèrdola en els darrers anys ha estat la resolució de les deficients condicions que pateix el municipi en l’accés a Internet. Amb aquest propòsit, durant el mes de març s’han acabat d’enllestir els treballs de desplegament d’una xarxa d’antenes públiques de titularitat municipal. A través d’aquesta xarxa d’antenes wi-fi, els veïns d’Olèrdola podran millorar la seva connexió a Internet en les properes setmanes. I és que a partir de finals d’aquest mes d’abril, la xarxa d’antenes podrà estar operativa per a empreses del sector, que oferiran la connexió a preus de mercat.

Xavier Serramià, regidor delegat de TIC de l’Ajuntament d’Olèrdola, explicava que després de l’esforç de l’Ajuntament d’instal·lar aquesta xarxa d’antenes, ara el propòsit és el de “treure’n profit massiu”. Serramià subratlla que a través d’aquest sistema es podrà ofertar Internet a una velocitat que fins ara “era impensable” pels veïns del municipi.(àudio)

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, en sessió que es preveu celebrar dilluns, aprovarà una taxa pel lloguer d’aquesta xarxa d’antenes wi-fi. Aquest és el darrer requisit que resta complir perquè les empreses operadores interessades puguin fer ús de la xarxa i oferir les seves ofertes als veïns.(àudio)

Per tal de facilitar una informació directa a tots els veïns, l’Ajuntament d’Olèrdola ha convocat per la setmana que ve 5 reunions explicatives per a detallar l’abast d’aquesta iniciativa i resoldre els dubtes que es puguin plantejar. Les xerrades també serviran per a presentar els nous canals de comunicació i tramitació electrònics que ja estan disponibles a través de la pàgina web municipal, olerdola.cat, així com d’altres aplicacions que l’Ajuntament preveu posar ben aviat en servei.

La primera de les reunions veïnals s’ha convocat dimarts 16 d’abril, al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta, a les 20:30. En aquest mateix punt horari també es farà la reunió de dimecres 17 d’abril, al Local Rossend Montané de Sant Miquel;  i la que es farà el dijous 18 d’abril, al Centre Cívic La Xarxa de Moja. Per dissabte 20 d’abril , a les 12 del migdia, s’ha programat una xerrada al recinte de la piscina de Daltmar. A les 5 de la tarda del mateix dissabte dia 20 es farà la cinquena i darrera xerrada, al local social de Can Trabal.

Una de les millores vinculades al desplegament d’aquesta xarxa d’antenes és la possibilitat que tindran els veïns de gaudir de wi-fi gratuït, per un temps limitat, en un radi pròxim a equipaments municipals, tal i com avançava Xavier Serramià.(àudio)

En el cas de Can Trabal, Serramià precisava que ara  no hi ha oferta d’antenes però el servei de connexió a Internet a les llars es podria oferir, en  condicions similars a les de la resta de nuclis del municipi,  “sempre que hi hagi un mínim de veïns per donar-se d’alta”.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions