Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola no falta a la seva cita amb el Cap de Setmana Ibèric

És un dels 23 jaciments del país que omplen de contingut el 18è Cap de Setmana Ibèric, dedicat enguany a l’aigua

dimecres 03 octubre 2018

Qui desitgi saber els usos de l’aigua en els poblats ibers, aquest cap de setmana té al seu abast un ampli ventall de propostes dins de la programació de la 18a edició del Cap de Setmana Ibèric. La seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya és un dels 23 jaciments que aquest  dissabte i diumenge acull activitats que permetran veure l’ús que en feien els ibers de l’aigua, com l’obtenien, l’emmagatzemaven i perquè l’utilitzaven. També es descobrirà l’especial significat que tenien les fonts.

La directora de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, Núria Molist, explica que cada any el Cap de Setmana Ibèric es dedica a un element central. Aquest any ha estat l’aigua per apropar-nos a la seva importància per a cuinar, en el treball o el manteniment dels animals.(àudio)

Sota el lema “Domesticant l’aigua. El cicle de l’aigua fa 2.200 anys”, a Olèrdola s’han programat vosites guiades, teatraliztacions i tallers.

El dissabte (17 h) i el diumenge (11 h) es preveu fer una visita guiada per algunes de les fonts d’aigua que hi ha a la muntanya de Sant Miquel i com la font del castell condicionà fins i tot la construcció de les muralles.(àudio)

El matí de diumenge, després de la visita per les fonts,  l’equip de reconstrucció històrica IberCalafell farà una teatralització entorn de l’aigua, de la sacralització a l’ús quotidià. I a continuació un taller permetrà aprendre a tintar teixits amb els mateixos productes que ho feien els ibers, on l’aigua és un element essencial, de la mà de Tríade.(àudio)

Més informació: http://www.macolerdola.cat/ca/Agenda/Cap-de-Setmana-Iberic

Document Actions