Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola ocupa la desena posició entre els ajuntaments catalans de 1.000 a 5.000 habitants en l’Índex de Maduresa digital de les Administracions Públiques

L’índex l’elabora el Consorci AOC i certifica l’elevat nivell d’implantació de serveis públics digitals a l’Ajuntament d’Olèrdola

dimecres 07 octubre 2020

 

L’Ajuntament d’Olèrdola és una de les administracions públiques catalanes amb un desplegament més ampli de serveis digitals entre els municipis de la seva franja d’habitants. Així ho certifica l’índex de Maduresa digital de les Administracions Públiques catalanes que elabora el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC). I és que l’Ajuntament d’Olèrdola ocupa la desena posició entre els 249 municipis catalans  de 1.000 a 5.000 habitants que han estat avaluats per confeccionar l’índex.

 L’índex s’elabora sobre una puntuació màxima de 100 punts. Olèrdola ha assolit 74 d’aquests possibles cent punts, mentre que l’ens que ha assolit una puntuació més elevada dins la mateixa franja d’habitants ha estat l’Ajuntament d’Escó, amb 83. Salvi Vendrell, coordinador de noves tecnologies de l’Ajuntament d’Olèrdola,  valora que aquesta bona posició en l’índex confirma la tendència d’implantació de noves tecnologies en la relació de l’Ajuntament d’Olèrdola amb els ciutadans.(àudio)

En l´índex s’avaluen els serveis operatius en els ajuntaments en àmbits com la tramitació ciutadana per mitjans electrònics, contractació electrònica,  interoperabilitat i tramitació entre administracions, govern obert, normativa o  informació disponible.(àudio)

Dos dels aspectes amb marge de millora a Olèrdola són la “intensitat d’ús” d’aquestes serveis digitals per part de la ciutadania i la “interoperabilitat amb altres administracions”.(àudio)

Pots consultar les dades de l'Índex clicant aquí

Escolta l'entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions