Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola participa aquest dissabte i diumenge en el Cap de Setmana Ibèric

Hi ha jornada de portes obertes i visita guiada per les fonts d’aigua del Castell

dimecres 11 octubre 2017

La seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya és un dels 23 jaciments d’arreu del país que participen en el 17è Cap de Setmana Ibèric, que té lloc aquest dissabte i diumenge 14 i 15 d’octubre. El lema d’aquest any és “Brindant amb els ibers” i des d’Olèrdola s’han organitzat dues visites guiades gratuïtes seguint les fonts del Castell d’Olèrdola. Núria Molist, responsable de recerca de la seu d’Olèrdola del MAC, explicava que les visites s’han programat dissabte a la tarda i diumenge al migdia, passant per la font de l’Alba, la font del Castell i la font de Fontanilles. El Cap de Setmana Ibèric habitualment es feia durant el primer cap de setmana d’octubre, però aquest any es va considerar adient variar la data per evitar la coincidència amb la convocatòria de l’1-O. (àudio)

La visita “Les fonts d’aigua del castell d’Olèrdola”, es podrà seguir el dissabte a les 5 de la tarda i el diumenge a les 12 del migdia. La visita també permetrà conèixer com s’emmagatzemava l’aigua i com s’elaborava vi, aprofitant que a Olèrdola hi ha el conjunt medieval de premses de vi més important de la península. El sistema no variava molt respecte el que utilitzaven els ibers 1.500 anys abans.(àudio)

Dissabte 14 i diumenge 15 es podrà accedir de manera gratuïta al Conjunt d’Olèrdola, els dos dies en horari de 10 a 17.30h

Document Actions