Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola participa en el projecte “Roba Amiga”

La roba recollida es selecciona i es distribueix en 15 botigues, una d’elles oberta dissabte a Vilafranca
A les botigues arriben menys d'un 5% de la roba deixada als contenidors
A les botigues arriben menys d'un 5% de la roba deixada als contenidors

dilluns 24 setembre 2012

 

 

A Olèrdola hi instal·lats tres contenidors de recollida de roba que formen part del projecte “Roba Amiga”. Són de color carbassa i se’ls pot trobar ben visibles a les àrees d’emergència de Sant Miquel d’Olèrdola, Moja i Sant Pere Molanta. Els veïns que fan el gest de deixar la roba en aquests recipients participen en un projecte que inclou reutilització de materials i promoció d’inserció laboral per a persones amb risc d’exclusió. El resultat el poden comprovar ben a prop de casa des de dissabte. I és que des d’aquest 22 de setembre, Vilafranca compta amb la seva primera botiga de la cadena “Roba Amiga”, gestionada per les cooperatives d’inserció social i laboral Nou Set i Nou Verd SCCL.

L’establiment posa a la venda roba, mobles i articles de la llar de segona mà, de bona qualitat, en molt bon estat i a preus molt econòmics, en un local comercial de 250 m2  ubicat al carrer Sant Pere, núm. 46, i obrieen l’horari comercial habitual del Centre Vila *. Serà la primera botiga d’aquestes característiques a la comarca i la segona més gran de tot Catalunya.

La botiga formarà part del projecte d’abast català "Roba Amiga", en el qual participen dotze empreses d’inserció que gestionen, a Catalunya, més de mil contenidors de recollida de roba i quinze establiments comercials. Aquesta xarxa de botigues posa a la venda els millors articles recollits, que es trobin en perfecte estat i a uns preus molt econòmics.

La nova botiga, que s’inaugurarà oficialment a mitjans del mes d’octubre, incorpora tres conceptes de responsabilitat social: la inserció laboral de persones en especials dificultats (derivats pels serveis del Centre de Recursos per a la Inclusió i el Treball de Vilafranca - CRIT); la responsabilitat  mediambiental,  gràcies a la recuperació i reutilització de productes en bon estat, que es posen a l’abast de la ciutadania a preus mòdics; i en tercer lloc, oferirà l’espai de la botiga a entitats i associacions socials, cíviques i culturals de Vilafranca i comarca per organitzar en el seu local actes públics o privats de petit format, convertint la botiga també en un pol de dinamització comunitària. Juli Silvestre, gerent de les cooperatives Nou Verd i Nou Set resumia que amb aquest projecte es vincula inserció, reutilització i dinamització comunitària.(àudio)

Els contenidors de recollida de roba del programa Roba Amiga els gestiona la Fundació Formació i Treball de Càritas Barcelona. Tots els articles que s’hi dipositen són derivats a una central a Sant Adrià del Besòs, on es classifiquen, es trien els que es troben en perfecte estat de conservació i es distribueixen entre les sis botigues “Roba Amiga” que aquesta empresa d’inserció té arreu de Catalunya. Nou Verd i Nou Set han signat un acord de col·laboració estratègica i comercial amb aquesta Fundació per tal de gaudir la imatge “Roba Amiga”, el seu coneixement i experiència i els articles que derivaran a la botiga de Vilafranca.  De la roba recollida només s’aprofita entre un 3 i un 5% i es garanteix que està en perfecte estat (àudio)

Aquesta botiga conjuga els principis de “Joint Venture” i franquícia social, en tant que és una experiència d’emprenedoria social que es fonamenta en el treball cooperatiu entre tres empreses (Nou Set, Nou Verd i Fundació Formació i Treball), aprofitant els criteris comercials de franquícia social de la marca i el projecte “Roba Amiga”.

L’obertura de la botiga “Roba Amiga” aquest dissabte ha estat tot un èxit. Juli Silvestre subratlla que el propòsit, com així està sent, és que els clients comprin perquè el producte és bo i econòmic. (àudio)

La botiga obre els dilluns a la tarda de 17 a 20.30h;  de dimarts a divendres,  de 10h a 13.30h i 17h  a 20.30h;  i dissabte de 10 a 14h i de 17 a 21h

 

 

 

 

Document Actions