Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola rebutja la persecució judicial i participa en l’acte de suport al referèndum

En representació del municipi ha assistit l’alcalde accidental, Xavier Serramià

dissabte 16 setembre 2017

L’Ajuntament d’Olèrdola, a través de l’alcalde accidental, Xavier Serramià, ha participat aquest dissabte al matí en l’acte del món local celebrat a Barcelona en suport al referèndum. Els alcaldes i alcaldesses participants, en nom dels seus municipis, han refermat el seu compromís amb la celebració del referèndum “malgrat les amenaces de l’Estat”, oferint una imatge conjunta  amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i tot el Govern català, la presidenta del Parlament, així com representants del món local: la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, i el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch.

Pel govern municipal d’Olèrdola, l’assistència a l’acte d’aquest dissabte és una mostra més de coherència i de compromís amb el dret a decidir. El ple municipal s’ha pronunciat en aquest sentit en els darrers mesos en diverses ocasions i l’alcalde, Lucas Ramírez, signava el passat divendres 8 de setembre el decret d’alcaldia de suport a la convocatòria de l’1 d’octubre i comunicava a la Generalitat la disponibilitat dels locals per a celebrar el referèndum al municipi. En l'acte de suport als alcaldes cridats a declarar també hi han participat aquest dissabte les dues regidores d'ERC a l'Ajuntament d'Olèrdola, Fina Mascaró i M.Antònia Pajuelo.

Aquest dissabte, els alcaldes han estat rebuts primer a l’Ajuntament de Barcelona per l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que ha assenyalat que Catalunya actuarà com un sol poble en defensa de les llibertats.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat avui “als qui ens amenacen, als qui s’ho miren de costat, als qui fan un pas enrere i als qui continuen negant l’evident, que no subestimin la força de Catalunya”. Puigdemont ha subratllat “la força d’un poble que ha pres la decisió de decidir i de plantar-se davant d’un comportament antidemocràtic, que confisca llibertats fonamentals i que només té una resposta possible, més democràcia i més llibertat”. El cap de l’Executiu ha rebut al Palau de la Generalitat els més de 700 alcaldes que han estat citats per haver signat un decret de suport polític al referèndum de l’1 d’octubre i que han estat convocats avui per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per rebutjar la persecució judicial dels edils.

Document Actions