Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola participa en l’acte del món municipal a favor de la consulta

La 1a Tinent d’Alcalde, Arantxa Torres, entre els representants municipals que lliuraven les mocions pro consulta

dilluns 06 octubre 2014

Olèrdola era present en l’acte que dissabte va protagonitzar el món local a favor de la consulta del 9N. Convocats per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència, representants de més de 800 municipis catalans, entre alcaldes i regidors, van refermar el seu comprimís “pel vot i per la democràcia” en un acte celebrat al Palau de la Generalitat  Entre les persones presents s’hi trobava, en nom de l’Ajuntament d’Olèrdola, la 1a Tinent d’Alcalde, Arantxa Torres.copy_of_alcaldes2.JPG

Per Torres, va ser un acte emocionant, on va quedar palesa la “il.lusió per poder votar el 9 N". (àudio)

L’acte suposava el lliurament formal al govern català de les mocions aprovades als ajuntaments mostrant el suport a la consulta. Els més de 800 municipis representants suposaven una àmplia majoria dels 920 ajuntaments que han aprovat aquestes mocions. Arantxa Torres reiterava que des dels ajuntaments es posarien tots els mitjans “que estiguin a les nostres mans perquè la gent pugui votar i decidir el seu propi futur”.(àudio)

Un cop acabava l’acte inicial a l'Ajuntament de Barcelona, els més de 800 alcaldes i regidors travessaven la plaça de Sant Jaume enmig d'un cordó de seguretat de Mossos i Guàrdia Urbana de gala, entre crits de desenes de persones que clamaven "independència" i "votarem".

Torres indicava que actes com el de dissabte fan que s’agafin “més ganes i energia per seguir lluitant” perquè sigui possible l’exercici del dret a decidir el futur col.lectiu de Catalunya.(àudio)

Les mocions eren lliurades personalment, una per una, al secretari de Presidència Jordi Vilajoana i al secretari del Govern, Jordi Baiget.Un cop acabada la recepció de les mocions, començava l'acte amb parlaments institucionals i l'entrega simbòlica d'una acta municipal per vegueria catalana. Tot plegat, acabava amb una fotografia de família al pati dels Tarongers.

Escolta l'entrevista a Arantxa Torres, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions