Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola participa en la Campanya de l’Ampolla amb recollides a Sant Pere Molanta i a Sant Miquel

Les recollides les assumeixen aquest dissabte al matí el Grup de Joves de Sant Pere Molanta i els exmembres del grup de Joves de Sant Miquel

divendres 11 gener 2019

 

Olèrdola torna a participar de manera activa en la recollida solidària d’ampolles de cava buides, que té lloc aquest dissabte arreu de la comarca. Dos són els grups que articulen aquesta recollida en bona part del municipi: el Grup de Joves de Sant Pere Molanta i el grup d’exmembres del Grup de Joves de Sant Miquel d’Olèrdola. Aquests dos col·lectius no falten a la seva cita anual solidària amb la Campanya de l’Ampolla i aquest dissabte mobilitzen tots els seus efectius per a implicar-se en la recollida d’ampolles de cava buides. El Grup de Joves de Sant Pere Molanta assumeixen de nou la recollida pel nucli de Sant Pere Molanta, per la barriada de Can Torres i per les masies del voltant. Els ex components del grup de Joves de Sant Miquel, a més del propi poble, també passaran per les masies i barriades de l’entorn

La Campanya de l'Ampolla es realitza en col·laboració un any més amb els Joves Cristians de Vilafranca. Enguany és la 36a edició de l'activitat i els beneficis es destinaran a la Fundació l’Espiga, dedicada al suport a persones amb discapacitat. El propòsit és el poder  comprar una grua de bipedestació per a la residència que té al carrer Graupera, que donarà servei a vint persones. Aquest aparell permet elevar i moure les persones per facilitar la seva mobilitat i trasllat.

Durant tot el matí, els voluntaris passaran casa per casa recollint les ampolles que els veïns hauran deixat fora. Un any més es demana que, en la mesura que sigui possible, les ampolles vagin sense etiquetes adhesives.

Albert Montané, del Grup de Joves de Sant Pere Molanta, destaca que per a l’entitat és un acte especial de retrobament i d’implicació per una bona causa.(àudio)

Aquest any una única masia aportarà fins a 1.800 ampolles de cava buides. Per logística, aquestes ampolles seran recollides per equips desplaçats directament des de Vilafranca.(àudio)

La previsió és la de poder recollir a Sant Pere Molanta prop de 2.500 ampolles de cava buides.(àudio)

Albert Montané explicava que aquests darrers anys s’han anat acumulant moltes anècdotes en els dies de recollida. Una de ben curiosa és l’oferiment que han rebut d’emportar-se ampolles de cava plenes.

A Sant Miquel, la recollida també té aquest component de retrobament anual d’un grup d’amics que en el seu dia van promoure el Grup de Joves del poble, tal i com comenta un dels seus integrants, Raimon Forns.(àudio)

El transport de les ampolles recollides es realitza utilitzant una furgoneta que facilita el restaurant Masia Catalana-La Casa del Conill. Les característiques del vehicle en alguna ocasió han provocat alguna dificultat, però els entrebancs s’han pogut salvar sempre amb bona voluntat.(àudio)

Des dels grups de recollida constaten que cada any repeteixen les mateixes persones que aporten les ampolles de cava buides que han anat acumulant durant l’any.(àudio)

Els dos grups de recollida estan oberts a nous voluntaris. Qui desitgi col·laborar-hi s’ha de posar en contacte amb el Grup de Joves de Sant Pere Molanta o amb algun d’aquests components de l’ex Grup de Joves del poble de Sant Miquel.

Escolta les entrevistes a Albert Montané i a Raimon Forns, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola. 

Document Actions