Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola presenta a Vic “Vestigis” en el marc de la Jornada “Patrimoni & Digital”

El joc online per descobrir el patrimoni d’Olèrdola va ser un dels 22 projectes seleccionats per participar en aquesta jornada organitzada per l'Agència del Patrimoni de Catalunya

divendres 29 abril 2022

El joc online “Vestigis” ha estat un dels 22 projectes seleccionats d’arreu del país per a ser presentats aquest dijous en la “Jornada Patrimoni & Digital Transformació i respostes per a l’era postcovid “, realitzada durant aquest dijous al Museu Episcopal de Vic.

La jornada l’organitzava l’Agència del Patrimoni de Catalunya i va suposar un espai de debat entre professionals que han hagut de trobar solucions als nous reptes que ha plantejat la pandèmia, o que han vist com la COVID19 accelerava el camí a fer. Així, el centre de la jornada era la presentació i debat d’iniciatives en nous formats que incorporen la digitalització per interactuar de noves formes amb els públics. 

D’entre més d’un centenar de propostes, el projecte Vestigis va ser un dels seleccionats per presentar-se a la jornada.

Seguir les passes de l'Estanis

Vestigis proposa fer 5 rutes que a través del joc porten a descobrir el patrimoni que hi ha repartit pel municipi d’Olèrdola i que expliquen fets i històries que han anat passant en les diferents èpoques. A través d’una web app on line, es van seguint les passes de l’Estanis, un arqueòleg despistat que s’ha fet un embolic d’èpoques i que va explicant coses i plantejant reptes i enigmes. Per jugar-hi s’ha d’entrar a  vestigis.cat,  estar a Olèrdola i disposar de mòbil amb connexió a internet.

En representació de l’Ajuntament d’Olèrdola assistia a la jornada la tècnica de turisme, Carla Coca. Amb Sílvia Casellas, representant de l’empresa Iternatura que va crear el joc ,han participat en les presentacions, les taules, al dinar de treball i a la tarda experiencial i d’intercanvi.

 El projecte “Vestigis”  va ser iniciativa de l’Ajuntament d’Olèrdola i ha comptat amb el suport de la Gerència de Turisme de Diputació de Barcelona, i amb la col·laboració del Museu d’Arqueologia de Catalunya Olèrdola, el Parc d’OIèrdola i el Consorci de Promoció Turística del Penedès.

La jornada s’ha pogut seguir presencialment per un centenar de persones i en streaming pel Canal de You Tube de Patrimoni Gencat, on estaran disponibles tots els vídeos de les presentacions. https://youtube.com/c/patrimonigencat

Document Actions