Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es prioritzen l’estalvi i la millora de serveis en les ajudes sol•licitades per a fer inversions

L'Ajuntament ha presentat els projectes que opten als fons europeus Feder i a Xarxa de la Diputació

dimarts 22 gener 2013

Estalviar i millorar serveis. Aquests són els dos principals criteris que guien els projectes que l’Ajuntament d’Olèrdola ha presentat per a obtenir subvencions en els programes convocats per a finançar inversions durant aquest mandat municipal. Així ho ha resumit l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, a l’hora de detallar els projectes que ja s’han sol·licitat per als fons europeus Feder i per a les Meses de Concertació Xarxa de Governs Locals, de la Diputació de Barcelona. Pel PUOSC, el programa de la Generalitat que suposa la major aportació pels municipis en un mandat, el termini de presentació de sol·licituds finalitza el proper 23 de febrer.

En el cas del Feder se sol·licita una aportació de 150.000 euros per al projecte de conducció de les aigües de pluja del torrent de Sègols, al seu pas pel polígon de Sant Pere Molanta. Aquesta intervenció permetria resoldre un problema històric d’inundacions a la zona, tal i com recorda Josep Tort. L’alcalde adverteix que aquests fons són difícils d’obtenir i recordava que s’ha comptat amb el treball conjunt fet amb la l’associació de propietaris del polígon de Sant Pere Molanta. (àudio)

A Xarxa de la Diputació s’han sol·licitat fins a 5 projectes. Per al manteniment i conservació de l’enllumenat públic, que suposaria la substitució de làmpades per estalviar consum energètic, s’han demanat prop de 250.000 euros. El segon dels projectes preveu l’execució de les obres de millora de l’accés al nucli de Moja, amb una sol·licitud de prop de 240.000 euros. Per la redacció dels projectes per a la portada de la fibra òptica a Olèrdola es demanen 55.000 euros;  mentre que també es demana la redacció dels projectes i l’execució de les obres d’urbanització d’una nova plaça a Sant Pere Molanta, per valor de 104.000 euros. El cinquè dels projectes correspon a la millora i adequació de la Zona Esportiva i Lúdica de Daltmar, amb 41.000 euros.

Josep Tort indicava que es demanen inversions que comportin estalvi econòmic. En algun cas se sol·licita suport per a projectes ja realitzats, com l’adequació de la Zona Esportiva i Lúdica de Daltmar, amb les millores al bar social.(àudio)

En el cas del PUOSC es preveu fer una aposta clara per la portada de la fibra òptica al municipi. Per Josep Tort, l’accés a la fibra òptica milloraria els serveis al conjunt del municipi i també és una forma de facilitar la instal·lació d’empreses i la creació de llocs de treball a Olèrdola.(àudio)

L’alcalde lamentava que, a diferència del que s’havia anunciat, no coincidissin les convocatòries de Xarxa i PUOSC per així facilitar el finançament conjunt de projectes a través de la suma d’aportacions dels dos programes de subvencions. L’alcalde advertia que encara es desconeix la quantitat que s’assignaria al municipi i subratllava que, tal i com s’ha fet en els darrers mandats, el govern municipal té  com a fita que les inversions només incloguin un 33% de finançament provinent de fons propis de l’Ajuntament.

L’alcalde també assenyalava que, en funció de la programació dels projectes que es pugin aprovar, el pressupost d’aquest 2013 es podria veure modificat per incloure la realització d’algunes d’aquestes inversions que ara es sol·liciten.

Document Actions