Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola rebrà més de 92.000 euros de fons europeus per potenciar el turisme

Es farà la III fase de la restauració interior del conjunt arquitectònic de la Torre de Moja
En la 2a fase s'adequa l'edifici annex i en la 3a, amb fons europeus, es restaurarà l'interior de la Torre
En la 2a fase s'adequa l'edifici annex i en la 3a, amb fons europeus, es restaurarà l'interior de la Torre

dimarts 19 desembre 2017

Olèrdola és un dels 14 municipis en què es faran actuacions en el marc del projecte Penedès 360º elaborat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Aquest projecte ha estat seleccionat pel Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge com un dels subvencionables a la convocatòria FEDER eix 6.

Els ajuts FEDER formen part dels fons estructurals de la Unió Europea i la selecció d’aquest projecte permetrà una inversió a la comarca de 2.175.863,92 € amb actuacions a 14 municipis, cosa que suposarà un impacte determinant sobre la recuperació i valorització del patrimoni cultural, històric i natural, i permetrà una diversificació i un impuls considerable a l’oferta turística de l’Alt Penedès.

En aquest marc Olèrdola planteja la culminació de les actuacions de restauració de la Torre Moja, un conjunt arquitectònic catalogat com a BCIN, per tal que l’edifici recuperi la seva dignitat històrica. Amb aquesta finalitat es realitzarà una actuació física en tot l’àmbit interior de la torre de Moja per tal de consolidar-lo i restaurar-lo i fer possible el seu ús. Concretament, es restauraran i consolidaran els paraments i revestiments, es substituiran els sostres i escales per tal que compleixin els nous requeriments i es condicionarà la coberta i la sortida per facilitar la visita.

L’obra està pressupostada en 184.772,47 euros i el fons FEDER n’aportarà 92.386,24. Com en el conjunt del projecte, les actuacions es preveuen fer fins els 2019 principalment, i quedaran totes enllestides abans del 31 de desembre del 2020.

L’actuació d’Olèrdola s’inclou en l’estratègia Penedès 360º, un producte turístic del Consorci de Promoció turística de l’Alt Penedès que gira entorn del turisme actiu, sostenible i cultural i que es basa en tres rutes circulars de mountain bike, slow bike i trekking. Al llarg del seu recorregut s’ofereixen recursos turístics naturals i culturals, que fan del destí enoturístic clàssic un producte més complet, competitiu, de qualitat i sobretot sostenible.copy_of_logosOK.jpg

Document Actions