Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola rebutja la violència i referma el seu compromís amb les llibertats

Massiu seguiment de l’aturada i de la vaga general al municipi en repulsa a la violència policial de l’1-O

dimecres 04 octubre 2017

Olèrdola va rebutjar amb fermesa la violència policial registrada diumenge durant la celebració del referèndum d’autodeterminació. L’aturada de país convocada per a expressar aquesta repulsa i refermar el compromís amb els drets i llibertats fonamentals va tenir un massiu seguiment al municipi. Des de l’ajuntament, s’ha confirmat allò que aquest mateix dimarts podia comprovar qualsevol persona que passegés per Olèrdola.   La resposta a la convocatòria  havia estat molt elevada, amb el tancament de la pràctica totalitat de comerços.  Les escoles no van obrir i l’Ajuntament es va afegir a la protesta. Als polígons industrials, l’estampa recordava a la dels dies festius, llevat del cas aïllat d’alguna gran superfície. I al migdia i a partir de les 6 de la tarda, olerdolencs de tots els nuclis del municipi  participaven en les manifestacions celebrades a Vilafranca, sense precedents pel seu multitudinari seguiment.

El portaveu del govern municipal, Xavier Serramià, explicava que l’aturada/vaga general d’aquest dimarts era una “qüestió de dignitat” en resposta a la forta repressió viscuda diumenge. (àudio)

Des de l’Ajuntament es referma el posicionament favorable al dret a decidir. Des de diumenge, s’ha afegit a aquesta defensa la condemna a la violència amb la que va respondre l’estat a la celebració del referèndum. (àudio)

Xavier Serramià assenyala que l’Ajuntament segueix la intensa actualitat d’aquests dies i en funció dels esdeveniments  decidirà els seus pronunciaments.(àudio)

A l’hora de determinar la posició de l’Ajuntament, des d’Olèrdola se seguirà amb atenció  els pronunciaments de les associacions municipalistes.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions