Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola recorda les víctimes dels atacs terroristes

Concentració aquest migdia davant l’ajuntament, amb 5 minuts de silenci i lectura d’un manifest de l’ACM

divendres 17 agost 2018

Olèrdola ha recordat les víctimes dels atacs terroristes de fa un any a Barcelona i Cambrils. Davant de l’ajuntament,  a les 12 del migdia, aquest divendres ha tingut lloc un concentració d’homenatge a les víctimes i de rebuig al terrorisme,  coincidint amb el primer aniversari dels atemptats. La concentració ha reunit a més d’una vintena de persones, la majoria treballadors de l’Ajuntament, i ha comptat amb l’assistència de representants dels tres grups municipals amb presència al consistori d’Olèrdola.

L’alcalde, Lucas Ramírez, ha llegit un manifest elaborat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en memòria de les víctimes, tot refermant el compromís del municipi amb els valors de la democràcia, la pau i la llibertat. Després de la lectura, s’han guardat 5 minuts de silenci.Concentraci1.JPG

El mateix alcalde posa l’accent en el doble propòsit de l’acte de rebutjar el terrorisme i recordar a les víctimes.(àudio)

En el manifest s’expressa la voluntat del món municipalista català de “seguir construint municipis on imperi el respecte, la llibertat i la pau”.

En el text s’assenyala que Catalunya és “un país que s’alça dient que no té por. Que no tenim por. Davant del terrorisme que vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Europa i gran part del món, no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat. Ni el jihadisme ni cap mostra de terror podran canviar la nostra ferma voluntat de viure en unes ciutats i pobles oberts, tolerants, i respectuosos amb totes les formes de pensar”.

El manifest també ha estat un al.legat antiarmamentístic, tot destacant que “cal que els països que es pretenen a si mateixos com a democràtics, civilitzats i moderns no contribueixin de cap manera en la venda d’armes ni material bèl·lic als intolerants, de manera directa o indirecta. El compromís amb la pau és i ha de ser una prioritat per tots nosaltres i, per tant, com a societat no podem tolerar en cap cas que el negoci armamentístic sigui aliè a la realitat creixent del terrorisme internacional. Tots hem de predicar amb l’exemple”.

L’alcalde subratllava la necessitat de preservar valors com la pau, la llibertat i la democràcia.(àudio)

El manifest conclou que “el millor homenatge que podem fer a les víctimes, als familiars i als amics és refermar el nostre compromís granític amb la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau".

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions