Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola revalida el segell InfoParticipa amb el 92% dels indicadors avaluats, la puntuació més elevada entre els ajuntaments de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf

El distintiu l’atorga la UAB i reconeix la qualitat i transparència de la informació de la web municipal

dijous 29 abril 2021

 

L’Ajuntament d’Olèrdola rebrà el Segell InfoParticipa 2020 a la qualitat i transparència de la comunicació pública local, un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. Olèrdola rep la distinció per cinquena vegada, després de complir amb el 92 % dels 52 indicadors de transparència avaluats. La valoració es pot consultar a la web InfoParticipa 

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que s’atorga a partir de les avaluacions realitzades als webs municipals. S’analitza la informació que contenen sobre els representants polítics del seu municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació es posen a l’abast de la ciutadania. Es tracta d’una marca de qualitat que busca donar garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, essent “un incentiu pels responsables polítics i tècnics”, tal i com resumeix la mateixa UAB.

Objectiu: assolir el 100%

Jordi Catasús, regidor de Comunicació i d’Atenció Ciutadana, posava l’accent en què Olèrdola assoleix aquest reconeixement de manera continuada “incrementant el percentatge d’objectius assolits”. Per obtenir el 100%, a l’Ajuntament d’Olèrdola només li resten per complir  4 dels indicadors avaluats. Tot i assenyalar que els punts que falten “són els punts que representen més complexitat jurídica”, Catasús indicava que ara el repte és seguir avançant i completar-los fins arribar al 100%. (àudio)

Aquest grau del 92% de compliment fa que Olèrdola sigui l’Ajuntament  de tot l’àmbit de l’Alt Penedès, Garraf i Anoia que ha obtingut la puntuació més elevada en aquest distintiu que valora les “bones pràctiques” en matèria de comunicació a partir de l’anàlisi de les webs municipals. Catasús apunta que l’elevat grau de compliment aconseguit expressa que és voluntat de l’Ajuntament d’Olèrdola “ser el màxim de transparents” . El regidor de Comunicació i Atenció Ciutadana recordava que al Penedès només localitats amb molts més habitants, com Cunit o el Vendrell, assolien una puntuació com la d’Olèrdola, sent Calafell l’únic municipi que ha arribat al 100%.(àudio)

Per Catasús el segell InfoParticipa és un reconeixement a l’esforç fet en aquest àmbit de la qualitat i la transparència de la informació facilitada a la ciutadania perquè es tracta “d’una fiscalització pública de tota l’acció que fa l’Ajuntament, tant el govern com el conjunt de la corporació”. Catasús també indicava que la recent activació de la plataforma Decidim, que canalitza els processos de participació, havia fet augmentar la puntuació respecte anys anteriors.(àudio)

El lliurament del segell InfoParticipa es preveu realitzar en un acte presencial convocat a la UAB el proper dilluns 10 de maig.

 Escolta l’entrevista a Jordi Catasús, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions