Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola s’ofereix com a territori d’acollida de població refugiada víctima de conflictes armats

Per unanimitat, el ple aprovava crear una comissió per organitzar la possible acollida de refugiats al municipi

dimecres 30 setembre 2015

Per unanimitat del plenari municipal, l’Ajuntament ha decidit aquest dilluns oferir Olèrdola com a territori d’acollida de població refugiada víctima de conflictes armats. L’oferiment s’inclou dins dels acords d’una moció que també incorpora la creació d’una comissió al municipi per organitzar la possible acollida de refugiats. El portaveu del Govern Municipal, Xavier Serramià, indicava que la moció era traslladada al ple després de rebre les propostes elaborades per les entitats municipalistes i el Consell Comarcal. Per Serramià, és “de justícia” assumir l’acord i explicava que la comissió busca “ser àgils a la demanda que pugui fer-se”.(àudio)

La creació de la comissió específica al municipi era incorporada com acord a la moció inicial, a proposta d’ERC. Una altra moció que va ser aprovada per unanimitat, amb l’encapçalament dels tres grups municipals, va ser la que acordava donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular tramitada per a combatre la pobresa energètica. Per unanimitat també es van aprovar les mocions de lluita contra el maltractament a la gent gran, que incorpora la petició de crear un torn d’ofici als Jutjats de Vilafranca per a tractar aquests maltractament; així com el text de suport al Correllengua.

Amb els vots en contra de CiU i ApO, es va rebutjar una moció d’ERC que demanava que les entitats del municipi que rebin subvenció de l’Ajuntament haurien de publicitar l’activitat “al menys en català”, sense detriment que la comunicació es fes en altres llengües. CiU i ApO proposaven que “es recomanés i no s’obligués” i es comprometien a facilitar eines des de l’Ajuntament perquè les entitats poguessin fer aquestes comunicacions en català. Els dos grups presentaran una moció en aquest sentit en el proper ple.

Fina Mascaró, regidora d’ERC, apel·lava al compliment de la llei de política lingüística per mantenir la defensa del criteri de la moció que proposaven.(àudio)

Xavier Serramià assegurava que la mateixa Direcció de Política Lingüística de la Generalitat explicava que no era obligació per les entitats complir amb  els requisits que la llei estableix pels establiments comercials. La regidora de CiU, Mari Carme Villanueva, defensa que tenint en compte la realitat del municipi s’opti per convèncer i recomanar l’ús del català.(àudio)

Per unanimitat va ser aprovada una moció, presentada per ERC, en suport a la campanya d’UGT “Garantia +55” que inclou la demanda de garantir una prestació equivalent al salari mínim per als aturats de més de 55 anys.

Bona part dels dens apartat de precs i preguntes del ple d’aquest dilluns, es va dedicar a tractar la situació de les llars d’infants. Els grups de l’oposició van donar a conèixer que s’havien detectats “irregularitats” en la gestió de l’empresa adjudicatària . Mari Villanueva defensava que el servei tornés a ser gestionat directament per l’Ajuntament.(àudio)

Fina Mascaró, d’ERC, explicava que l’empresa no havia complert amb l’obligació de lliurar tota la documentació fixada en el contracte d’adjudicació. (àudio)

El portaveu del Govern Municipal va explicar que s’havia obert un expedient a l’empresa per requerir-li la documentació. En funció de la resposta a aquest requeriment, l’Ajuntament actuaria.(àudio)

En el ple, el govern va respondre a ERC que la ratificació de la pertinença a l’AMI ja està feta perquè paguen la quota corresponent. El govern també va explicar que no es portava al ple una moció sobre l’Agència Tributària Catalana, presentada per ERC el mes de juliol, perquè s’estava a l’espera d’un informe jurídic.

Escolta les entrevistes de valoració del ple, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola,  a Mari Carme Villanueva, Fina Mascaró i Xavier Serramià (1) i (2)

 

 

 

Document Actions