Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola tindrà dos punts d’enllaç en la xarxa de connexions troncals a la fibra òptica

Una proposta conjunta dels municipis preveu aprofitar el traçat de la c15 per fer efectives les connexions aquest 2014
Un dels punts de conenxió que es preveuen és a Sant Miquel, aprofitant la C15
Un dels punts de conenxió que es preveuen és a Sant Miquel, aprofitant la C15

dimecres 29 gener 2014

En sessió celebrada el passat 16 de gener, la Junta de Govern del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va aprovar la proposta conjunta que fan els municipis de la comarca per fixar connexions a la xarxa de fibra òptica troncal, aprofitant el traçat de la carretera c15. La proposta contempla fins a 9 punts d’enllaç diferents, incloent-ne dos al municipi d’Olèrdola. Un a la rotonda d’accés a Sant Miquel i l’altra al polígon de Sant Pere Molanta.

Aquesta proposta de punts de connexions es trasllada a la Generalitat perquè els incorpori al seu projecte Xarxa Oberta. Es tracta d’un projecte, que en la seva primera fase, té el propòsit de crear una xarxa troncal de fibra òptica que connecti les 42 capitals de la comarca. En l’actualitat, la Direcció General de Comunicacions es planteja el desplegament d’una part de la xarxa de Vilanova a Igualada, a tarvés de les canalitzacions de la carretera C-15. El regidor de TIC de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, subratlla que l’acord del Consell Comarcal recull el treball conjunt dels ajuntaments de la comarca per a definir els punts de connexió des de la c15.(àudio)

Serramià posa l’accent en què “anar tots a una” permet que el projecte no tingui duplicitats.(àudio)

Des dels ajuntaments es confia que es disposarà d’aquestes connexions troncals a la fibra òptica aquest mateixa any. Això no voldrà dir que la fibra òptica arribarà de manera automàtica a particulars i empreses. La connexió troncal és un requisit necessari, però no suficient. Després caldrà veure com s’articulen els mitjans per a fer possible que aquesta tecnologia estigui a l’abast del conjunt del municipi.(àudio)

Es dóna el cas que dels 9 punts d’enllaç proposats per fer la connexió, 8 aprofitaran un registre existent. És el cas del que es preveu a la Serreta, al terme municipal de Vilafranca, o els fixats al polígon de Sant Pere Molanta, el de l’enllaç amb la c-243 a Vilafranca, així com els proposats a La Granada, Puigdàlber, Sabanell, les Casetes d’en Raspall,el polígon Mas d’en Soler a Sant Pere de Riudebitlles i el del nucli de Canaletes, a Mediona. Només en un cas, en el de la rotonda de Sant Miquel, no hi havia registre existent però a instàncies de l’Ajuntament d’Olèrdola es van deixar les canalitzacions preparades durant les obres de la c15 perquè l’enllaç es pogués fer des d’aquest punt.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions