Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola torna a implicar-se en la Roda de Teatre de l’Alt Penedès

El municipi acollirà 5 de les 20 funcions programades i els grups El Folre i l’Arrel sumen 5 representacions

dimecres 23 octubre 2013

Olèrdola torna a tenir un protagonisme destacat dins de la Roda de Teatre de l’Alt Penedès. En aquesta 23a edició, el municipi acull 5 de les 20 representacions que s’aniran succeint fins el 22 de març. Els dos grups d’Olèrdola fan també una aportació rellevant a la Roda i sumen fins a 5 funcions. El Folre de Sant Pere Molanta farà tres representacions d’una nova obra que han preparat, “Revisó anual”, mentre que el grup l’Arrel de Sant Miquel porta a escena “Una altra Fedra, si us plau”

Des de la coordinadora Gatap (Coordinadora de grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès) es valora positivament que s’hagi estabilitzat la xifra d’espectacles de la Roda, amb una vintena d’actuacions, en el context actual en què ajuntaments i entitats tenen restriccions econòmiques importants. Entre les dotze companyies que participen en aquesta edició, cal destacar la reincorporació del grup K-tre9, de Sant Pau d’Ordal, així com la incorporació del grup jove de l’Escorça de Sant Joan de Mediona. Josep Badia, membre del grup El Folre i president de la Gatap, destacava també que l’Ajuntament d’Olesa s’ha afegit a la Roda i apuntava la importància de mantenir oferta en aquest difícil context. (àudio)

Aquest darrer cap de setmana s’han viscut les dues primeres representacions de la Roda. A Les Gunyoles es podia seguir “Spot” del grup l’Escorça, mentre que a Sant Pere Molanta es programava “Efecte Glacial” d’El Molí. (àudio)

L’Arrel actuarà a Santa Fe l’1 de novembre i el 18 de gener al Pla del Penedès, mentre que el Folre portarà la seva “Revisió anual” a la Ràpita el 22 de desembre, a Gelida el 26 de gener i a Les Gunyoles el 23 de febrer.

Després de l’actuació a Sant Pere d’aquest diumenge, el municipi torna a acollir teatre de la Roda aquest diumenge, al Local Nou de Moja, com a cloenda de les Festes del Most. Es podrà veure “L’hivern plora gebre damunt el gerani”, del grup “Llavor d’Art” del Pla del Penedès. Pel 14 de desembre, el local Rossend Muntané serà escenari d’aquesta mateixa obra del grup del Pla. Ja el 2 de febrer, a l’escenari del local Rossend Montané actuarà el grup K-tre-9, amb “Les festes de Gràcia” .Per acabar, a Sant Pere es viurà la cloenda de la Roda el 22 de març amb l’obra “Burundanga”, de La Torre de Les Gunyoles.

Josep Badia destaca que les obres programades permeten comprovar l’esforç de millora i la qualitat dels grups. (àudio)

Les obres representades són de gèneres i temàtiques diferents. Cal assenyalar que la majoria de les 12 companyies participants presenten obres diferents a les que van oferir en la passada edició de la Roda. És el cas dels grups d’Olèrdola. L’Arrel ofereix l’obra d’Espriu “Una altra Fedra, si us plau” que van estrenar per la Festa Major de Vilafranca. El Folre de Sant Pere estrena el proper 15 de desembre a casa, en motiu d’un acte a benefici de la Marató de TV3 , l’obra “Revisió anual”.

Escolta l'entrevista a Josep Badia, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola,clicant aquí.

Document Actions