Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola torna a participar en el Cap de Setmana Ibèric

Jornada de portes obertes i diumenge al migdia es programa el taller experimental “Els perfums d’Orient”

dimecres 28 setembre 2016

El dissabte 1 i el diumenge 2 d’octubre es celebra el 16è Cap de Setmana Ibèric de la Ruta dels Ibers, amb activitats gratuïtes per a totes les edats en els principals jaciments ibèrics de Catalunya.Olèrdola hi torna a participar, amb jornada de portes obertes els dos dies i un taller el diumenge.

Com cada any es selecciona un tema específic del món ibèric entorn del qual es dissenyen les activitats. Per a l'edició d'enguany s’ha triat “Avui hi ha mercat. El comerç fa 2.300 anys”, hi participen 23 centres que proposen més d’un centenar d’activitats. El programa vol ser una manera divertida d’apropar-se als ibers, amb reconstruccions històriques, tallers d’experimentació, visites guiades i teatralitzades, exposicions o tasts de menjar i beguda ibérica.

Tal i com confirmava l’informador del Conjunt Monumental d’Olèrdola, Xavi Fernández, el taller programat a Olèrdola és “Els perfums d’Orient”, un taller experimental per a descobrir el comerç d’objectes preuats a l’antiguitat i que proposarà als participants que elaborin un perfum com ara fa 2.300 anys.(àudio)

Els jaciments que participen en la Ruta dels Ibers es beneficien de la difusió conjunta que suposa compartir iniciatives com aquest Cap de Setmana Ibèric.(àudio)

Des de l'Ajuntament d'Olèrdola s'anima a tothom a participar d'aquest Cap de Setmana Ibèric. El regidor de patrimoni, Pere Sadurní, assenyala que "sempre és bo apropar-se al Conjunt Monumental, però amb més raó quan hi ha actes per a conèixer millor la nostra història".

Coincidint amb el Cap de Setmana Ibèric, l’1 d’octubre entren en vigor els horaris d’obertura de tardor al Conjunt d’Olèrdola. De dimarts a diumenge s’hi pot accedir des de les 10 del matí i fins dos quarts de 6 de la tarda

Document Actions