Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola torna a ser l’únic Ajuntament de l’Alt Penedès que obté el segell de transparència informativa “Infoparticipa”

La web municipal assoleix el 96’1% dels ítems avaluats i ja es treballa per complir el 100%
Fina Mascaró, alcaldessa i regidora de comunicació, recollia aquest dimarts la distinció
Fina Mascaró, alcaldessa i regidora de comunicació, recollia aquest dimarts la distinció

dijous 11 abril 2024

L'Ajuntament d’Olèrdola ha revalidat el segell Infoparticipa, que valora la qualitat i transparència de la informació pública inclosa en la seva pàgina web, obtenint un 96,15% d’assoliment, 50 dels 52 ítems que s’avaluen. En aquesta 11a edició, tal i com ja va passar l’any passat,  Olèrdola és de nou l’únic ajuntament de l'Alt Penedès que l'obté. Del conjunt de la vegueria del Penedès, només Calafell, que ha assolit el 100% de puntuació, supera Olèrdola. La distinció també l’ha obtingut el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Banyeres.

Aquest distintiu el concedeix el grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) que lidera la Universitat Autònoma de Barcelona i el rep l’Ajuntament d’Olèrdola per vuitena vegada.

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que s’atorga a partir de les avaluacions realitzades als webs municipals. S’analitza la informació que contenen sobre els representants polítics del seu municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació es posen a l’abast de la ciutadania. Olèrdola ha assolit 50 dels 52 ítems avaluats.

 L'acte de lliurament dels reconeixements tenia lloc aquest dimarts a la tarda,  a la UAB. En nom de l’Ajuntament d’Olèrdola recollia el guardó l’alcaldessa i regidora de Comunicació de l’Ajuntament, Fina Mascaró.

Salvi Vendrell, responsable de Noves Tecnologies de l’Ajuntament d’Olèrdola, subratlla que el guardó valida les bones pràctiques en comunicació pública i transparència de l’Ajuntament, en un any en què “ha pujat l’exigència de qualitat” respecte les darreres edicions. (àudio)

Vendrell posava l’accent en què totes les resolucions de l’Ajuntament es fan públiques, seguint un criteri de màxima transparència.(àudio)

El propòsit de l’Ajuntament és poder complir el 100% del ítems. Per a fer-ho, es comptarà amb un recurs de la Diputació per a poder enllestir la Carpeta Ciutadana. L’altra ítem  que falta i es preveu complir aquest 2024 és el de completar els òrgans de participació ciutadana.

Des de l’Ajuntament és fa notar que Olèrdola forma part del reduït grup de municipis que de manera sostinguda certifica aquestes bones pràctiques. (àudio)

Escolta l’entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

Document Actions