Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola tornava a acollir la Flama del Canigó enmig d’un ambient lúdic i de reivindicació nacional

En el manifest es feia una crida simbòlica a cremar “les lleis que ens neguen el dret a ser i estar”

dilluns 26 juny 2017

Per segon any consecutiu Olèrdola era un dels municipis de l’Alt Penedès que acollia, divendres 23 de juny al vespre, la Flama del Canigó. Després de fer un avituallament al Celler Cooperatiu de Moja, un grup de rellevistes de “Correm per la Terra” va portar la flama fins a Sant Miquel, davant de l’Ajuntament. Allà, en nom de l’organització, Montse Benet, membre de l’ANC d’Olèrdola, va llegir el manifest “Missatge de La Flama 2017”, signat per Toni Ayala i que va presidir els actes de recepció de la flama arreu dels Països Catalans. En el text es fa referència a que la flama es porta a pobles i ciutats “per encendre les fogueres de la nit de la llibertat, en les quals cremarem tot allò que no serveixi per a res, també les lleis que ens neguen el dret a ser i estar”. El manifest recordava les paraules de Vicent Andrés Estellés, segons les quals “allò que val és la consciència de saber que no s’és res, si no s’és poble”. El manifest incorporava una crida a “agermanar-nos aferrissadament en defensa de la nostra identitat” i concloïa que calia lluitar amb força “contra la complaença fins tenir la feina feta i ben endreçada” per afegir que, tal i com indicava Muriel Casals, “Nosaltres som el somni” i “amb coratge el convertirem en realitat”.FlamaRebuda2.JPG

Recollint l’oferiment d’Òmnium Cultural, a Olèrdola la recepció de la flama va ser promoguda per l’assemblea Territorial de l’ANC, amb el suport de l’Ajuntament d’Olèrdola. Abans de l’encesa de la foguera, van ballar els capgrossos de Sant Miquel i després es va servir coca i cava pels assistents. Una quarantena de persones seguien tot seguit la festa amb un sopar a la fresca, davant el restaurant El Conill.

Montse Benet, de l’ANC d’Olèrdola, posava de relleu que l’acte tenia també caràcter reivindicatiu i assenyalava que la flama és símbol dels Països Catalans.(àudio)

Des de l’ANC es volia fer una revetlla oberta a tot el municipi, convidant a tothom a participar-hi. El fet de coincidir al municipi altres dues celebracions populars al carrer, a Moja i a Sant Pere Molanta, es va valorar de manera positiva com a mostra de ganes de seguir la  tradició.(àudio)

Xavier Serramià, regidor portaveu del govern municipal, també subratllava que l’acte suposava recuperar tradicions i incorporava un caràcter polític i reivindicatiu.(àudio)

Des del govern municipal es valora de manera satisfactòria que aquest any haguessin coincidint al municipi celebracions de la revetlla amb “amb aire de poble”.(àudio)

Des de l’ANC han expressat la voluntat de seguir coordinant a Olèrdola la recepció de la Flama del Canigó.FlamaRebuda4.JPG

Document Actions