Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola viu amb gran participació i ambient familiar la 34a Trobada

Es detecta un notable increment d’assistència el dissabte i major afluència de públic durant el diumenge

dilluns 09 juny 2014

La Trobada d’Olèrdola ha estat tot un èxit. En la seva 34a edició, la trobada de germanor del municipi s’ha viscut aquest cap de setmana amb una gran participació popular i ha reeditat la seva condició de ser un punt de relació entre veïns dels diferents nuclis del municipi. Són moltes les xifres que indiquen que ha estat una trobada molt concorreguda, amb major assistència que les dels darrers anys. Diumenge al migdia, moment àlgid de participació, les cues de cotxes aparcats anaven més enllà de la Masia Segarrulls. Dissabte al vespre es van servir 400 botifarres, el diumenge al matí es van haver de cuinar 300 racions de sardines per l’esmorzar i de nou la paella popular va superar les 600 racions servides. També s’ha notat un augment de persones acampades durant el cap de setmana de la Trobada al castell, arribant a les 110 persones. Les novetats introduïdes el dissabte al vespre van comptar amb un seguiment apreciable i diumenge al migdia l’acte de lliurament del premi Rossend Montané, primer, i després l’actuació dels balls folklòrics, va convocar davant de la muralla a un nodrit públic familiar que no es van voler perdre dues de les propostes centrals de la Trobada.Trobadaballs.JPG

La regidora de cultura de l’ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres, oferia un balanç positiu de la Trobada, destacant aquesta gran afluència de públic i refermant que és un espai lúdic que afavoreix la relació entre olerdolencs. (àudio)

Miriam Mulinari, tècnica de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola i coordinadora de la Trobada, també esmentava el valor afegit “intangible” que s’obté en activitats culturals com la Trobada.(àudio)

Dissabte a la tarda , els inflables, el taller mediambiental de la Mancomunitat i la xocolatada van atraure a un públic familiar. També es va oferir un tast de most i vins monovarietals, a càrrec de Daniel Pascual, de Suc de Vida. Ell mateix explicava que aquests tastos permeten comparar el most amb les característiques del vi resultant, així com destacar la importància de conrear la vinya en bones condicions per obtenir un producte de qualitat.(àudio)

La Mancomunitat no falta a la seva cita amb la Trobada en la programació de dissabte. Des de la seva perspectiva, assenyalaven que aquest any no havien parat i s’havia notat un augment d’infants fent el taller, tal i com comenta l’educadora ambiental Maria Salom.(àudio)Trobadatast.JPG

Els Diables de Moja, que gestionaven la barra de la Trobada, van haver de treballar de valent per servir les 400 botifarres. També va agradar molt i va ser molt ballada l’exhibició del country del grup de Sant Pere Molanta. Miriam Mulinari també resumia que, malgrat les incerteses prèvies a l’aplicació de tota novetat, es podia fer un balanç positiu del “Remenat de contes amb piano” i de la narració inclosa en les festival Eva, dissabte a la nit.(àudio)

Diumenge al matí la Trobada va ser un constant brogit. Sardinada, puntaires, visita teatralitzada al conjunt, concurs de dibuix infantil, missa i acte de lliurament del premi Rossend Montané, que aquest any han guanyat el Molanta i Remei Ullate. Miriam Mulinari subratllava la importància de donar relleu a l’atorgament del premi, com s’ha assolit en els darrers anys, programant-lo en una franja horària que fa que l’acte compti amb un major seguiment.(àudio)

Després de la paella, es va viure una esperada guerra d’aigua. La companyia Mamacaca va combatre amb mestratge la forta calor de les primers hores de la tarda d’aquest diumenge i va adaptar el seu espectacle a l’edat del públic que seguia el concert d’animació infantil que oferien. La tirolina, fins a quarts de vuit del vespre i durant prop de 3 hores, va estar en funcionament constant, deixant de nou de manifest que és una de les activitats consolidades i més esperades de la Trobada.Trobadabotifarres.JPG

Escolta entrevistes de valoració de la Trobada, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquíi aquí

TrobadaPuntaires.JPG

Document Actions