Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola viu l’ambient festiu de Sant Jordi gràcies a les escoles

A les escoles Rossend Montané de Sant Pere Molanta i Circell de Moja s’han fet activitats especials
Parada de llibres a l'escola Circell
Parada de llibres a l'escola Circell

dimarts 23 abril 2013

Com ja és habitual cada any, Olèrdola viu l’ambient festiu de Sant Jordi de la mà de les activitats que generen les escoles. Les propostes de foment de la lectura tenen un protagonisme especial, com ha quedat ben evident aquest matí a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. Al gimnàs s’ha celebrat l’acte de lliurament dels premis dels Jocs Florals de l’escola, també s’han donat reconeixements als participants del programa “padrins de lectura”, i hi ha hagut espai per a premiar als guanyadors de l’enigma que es proposava des de la biblioteca del centre.StJOrdiMoja.JPG

Àngels Agramunt, directora de l’escola Rossend Montané, subratllava el bon funcionament del programa d’apadrinament de lectura. Es tracta d’una novetat introduïda aquest curs i realitzada durant aquest segon trimestre, consistent en què el alumnes de 6è tenien assignat un alumne de primer per a ajudar-lo en el seu aprenentatge en la lectura. Agramunt indica que a l’escola li agrada variar els continguts de la celebració de Sant Jordi.(àudio)StJordistPere.JPG

Una de les alumnes de sisè participants en aquest programa de "padrins de la lectura" ha estat la Marta Llobet. Ella mateixa ens comentava que l’experiència li havia agradat molt.(àudio)

A l’escola Rossend Montané aquest dimarts a la tarda hi ha hagut l’habitual fira d’intercanvi de llibres de segona mà, feta a partir de les aportacions que fa cada alumne.

A l’escola Circell de Moja, l’alumnat de 6è organitza una parada de venda de llibres i de roses, que resta oberta fins a les 6 de la tarda. Durant aquest matí han rebut la visita d’alumnes de l’escola i de l’escola bressol Gotims. Tres dels alumnes, l’Alba, l’Hugo i la Nerea, expliquen que també ofereixen punts de llibre, ens destaquen que els llibres són ben variats i ens recorden que els diners obtinguts es destinen a finançar el viatge de final de curs.(àudio)

La parada de llibres i roses s’inclou dins de les activitats de la Setmana Cultural de l’escola Circell, tal i com recordava una de les tutores de 6è, Sara Pena.(àudio)

Aquest Sant Jordi a l’escola Circell també s’ha realitzat la diada de la lectura compartida, a la biblioteca de l’escola. Les activitats de la Setmana Cultural continuen aquest dimecres amb una sortida a Penyafel del cicle inicial. També s'ha programat la roda de contes el dijous i una representació en anglès, el divendres, del conte “Els tres porquets i el llop”.

Escolta les entrevistes de Sant Jordi a les escoles, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions