Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ona Martí, en infantil, i Isabel Torrents, en adults, guanyen el 3r premi literari d’Olèrdola

Al premi s’han presentat 28 obres i el jurat ha destacat la seva qualitat i varietat temàtica

divendres 27 abril 2018

Amb el conte “Ca la Pepa, una floristeria extraordinària”, Ona Martí ha guanyat la categoria infantil del 3r Concurs Literari Sant Jordi d’Olèrdola. En l’apartat d’adults, el primer premi era atorgat a Isabel Torrents pel poema “Avui Llibertat”.

La lectura de les obres guanyadores per part de les mateixes autores va ser un dels moments rellevants de l’acte de lliurament de premis del certamen, que acollia aquest dijous al vespre el saló de sessions de l’Ajuntament d’Olèrdola.

En el seu relat, Ona Martí explica la història extraordinària d’una nena que visita una floristeria i després una casa del tot excepcionals. En el conte d’aquesta alumna de 5è de l’escola Circell de Moja s’hi recull el missatge que aquestes coses extraordinàries només les pot veure “qui és realment feliç”. Ona Martí volia que en el seu conte apareguessin llocs imaginats de gran bellesa.(àudio)

El primer premi estava dotat amb un val de 40€ de regal a Abacus, invitació doble pel Vinseum, el còmic “Cessetans” i el regal del MAC tiquet, que permet visitar 5 museus del Museu d’Arqueologia(Ullastret, Empúries, Olèrdola, Girona i Barcelona), pel preu d’un.

El segon premi de la categoria infantil el rebia Mar Garbín, de l’escola de Sant Pere Molanta, pel seu relat “Els contes”; mentre que Mohamed Morabit, també de l’escola Rossend Montané, va obtenir el tercer premi per la poesia futbolística “som un equip”.

A més del diploma, el segon i tercer premi rebia com a guardó les invitacions pel Vinseum, un llibre sobre Olèrdola i el MAC tiquet.

En l’apartat d’adults, Isabel Torrents, de Vilafranca, guanyava amb una poesia reivindicativa que vincula un viatge recent de l'autora a Nicaragua amb el clam per la llibertat dels presos polítics. La poesia “Avui llibertat” finalitza amb els explícits versos “ per ella, per tu, per mi...prou presos, prou exiliats/Torneu-nos la llibertat!”.(àudio)

En la categoria d’adults la guanyadora rebia un val de regal de 40€ per la llibreria Odissea de Vilafranca, així com invitacions al Vinseum, el MAC tiquet i  el còmic “Cessetans”.

El segon premi el rebia Manel Córdoba, guanyador de l’any passat, per la poesia “Per què no plores petit negre”; mentre que Elisabet Soler, de Sant Pere Molanta, rebia el tercer premi pel tendre conte “El mag del circ”. Tant el segon com el tercer premi estaven dotats amb invitacions al Vinseum, un llibre sobre Olèrdola i el MAC tiquet.

Verònica Torrents, responsable del servei de Biblioteca Oberta de les escoles d’Olèrdola, oferia una valoració satisfactòria  del concurs.  S’han rebut 28 originals i posava l’accent en què la temàtica era molt variada.(àudio)

El regidor d’ensenyament de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, indicava que en només tres edicions el concurs ja s’havia fet un lloc entre les propostes culturals del municipi, aportant també projecció exterior i captant participants de la comarca o de fora, com havia estat aquest any el cas d’una obra provinent de Sant Carles de la Ràpita. Sadurní refermava la voluntat de l’Ajuntament de donar continuïtat a aquest concurs.(àudio)

Integrant el jurat del Concurs hi participaven membres del Club de Lectura d’Olèrdola, refermant-se així el vincle amb  el municipi d’aquesta iniciativa sorgida des del servei de Biblioteca Oberta.

Podeu llegir les dues obres guanyadores: "Ca la Pepa, una floristeria extraordinària", d'Ona Martí, i "AVUI LLIBERTAT!" d'Isabel Torrents.

Escolta les entrevistes a Ona Martí, Isabel Torrents, Pere Sadurní i Verònica Torrents, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions