Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oriol Domingo, de l’Associació Fotogràfica de Moja, guanya el 26è Concurs de Fotografia dels parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix

La imatge va ser captada al municipi d’Olivella i mostra el contrast entre una casa abandonada i un cel clar
Foto guanyadora del premi
Foto guanyadora del premi

dimarts 01 desembre 2020

 

El divendres 27 de novembre, la Sala Margarida Xirgu de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels va acollir el lliurament dels premis del XXVI Concurs de fotografia del Parc del Garraf, d’Olèrdola i del Foix. Oriol Domingo Llorens, membre de la Junta de l’Associació Fotogràfica de Moja(AFM),  va ser el guanyador del 1r premi, dotat amb 450 euros, gràcies a una imatge que capta un edifici abandonat al municipi d’Olivella, prop del monestir budista. El mateix Domingo explica que la fotografia té el propòsit de transmetre el contrast entre l’estat d’abandonament de la casa i “el cel perfecte”.(àudio)

En aquesta XXVI edició del Concurs de fotografia del Parc del Garraf, d’Olèrdola i del Foix es van presentar 89 obres d'una quarantena de participants. A més de l’incentiu econòmic, per amants de la fotografia com Oriol Domingo, aquest certamen també té l’atractiu d’oferir la possibilitat de mostrar la seva obra en una exposició itinerant que recorrerà durant el proper any municipis vinculats als tres parcs naturals, incloent Olèrdola.(àudio)

Ser membre de l’AFM suposa disposar d’un espai associatiu “molt divers” on els seus integrants aprenen molt i perfeccionen tècniques. Bona mostra d’això són els nombrosos premis que han guanyat membres de l’AFM en certàmens fotogràfics darrerament.(àudio)

Aquest 2020, els guanyadors de la modalitat única “Qualsevol aspecte del Parc del Garraf, d’Olèrdola i del Foix” han estat:

1r premi de 450 euros per a Oriol Domingo Llorens.

2n premi de 300 euros per a Consu Aguilera Cristóbal.

3r premi de 175 euros per a Nora A. Haro.

També es van atorgar els tres accèssits següents:

1r accèssit (100 euros) per a Roser Domingo Toldrà.

2n accèssit (100 euros) per a Joan Moreno Rueda.

3r accèssit (100 euros) per a Guillermo Beatove.

Podeu veure totes les imatges guardonades al Facebook del Parc del Garraf.

El Concurs de fotografia s’emmarca dins del programa Viu el parc dels parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix i l’organitza el Grup de Fotografia Experimental de Castelldefels amb el suport de  la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Les imatges participants s’han efectuat de manera respectuosa i discreta, minimitzant el seu impacte sobre el medi natural i sobre els seus habitants i contribuint a restaurar les condicions de l’entorn. No s’hi acceptaven fotografies que poguessin afectar la fauna o l’entorn natural de manera explícita.

L'exposició de les fotografies estarà instal·lada a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado fins al 10 de desembre.

Escolta l'entrevista a Oriol Domingo, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions